• Vegar Clausen

ÅLESUND - The Beginning- 31.05.2012


Da er det på tide å dra i gang nettstedet! Vi vet det er mange som har sett frem til at vi skulle starte på igjen å «blogge», men først og fremst vil vi bare presisere at vi ikke blogger, men derimot dokumenterer ekspedisjonen vår!


Vi hadde egentlig masse vi skulle ha gjort, men siden folk maser så jævlig ang når vi skulle reise, såg vi ingen annen utvei enn å stikke av nå! Vi vet ikke om dette er for at folk gleder seg på våre vegner, eller om det bare er for å bli kvitt oss. Vi håper det var det første, og reiser nå i god tro om at vi har mange venner som bare vil oss godt, og som kommer til å følge oss på det store internettet.


Som mange allerede har fått med seg så har vi jo fått oss en rimelig grei safaribil, men dette har ikke vært bare bare! Før vi snakker mer om den, så la oss ta det hele fra starten. Det hele begynte med at Dreyer først skulle på «bilferie» til Mongolia sammen med en engelskmann ved navnet Liam. Etter Clausen ble singel tok det ikke lange stunden før planen var endret. Liam klarte ikke å skrape sammen nok pund og Clausen hadde troa på India. Så da var det bare en ting å gjøre; tørke støv av ontheroad skjorta og legge en slagplan! ...Vel, legge en plan var vel kanskje å ta litt hardt i, her kjører vi samme stilen som sist. Så det ble med at vi bestemte oss for å kjøre til India, og så ble det bare en masse drikking og vi var meget fornøyd med at vi skulle på ferie på ubestemt tid igjen. Steg 2; si opp jobbene våre og begynne å spare ...eller var det omvent? Samme det. Tid er penger, og penger har vi nok av! :p


Så var det å finne en passende bil til ekspedisjonen! Dette skulle vise seg å ikke være så lett som først antatt. Vi kan vel trygt si at vi har brukt vår tid på finn.no! Planen har hele tiden vært å bruke minst mulig penger på bilen, noe som har gjort valg av bil vanskelig. Helt til Clausen fant googletranslateknappen og en Latvisk «kjøp og salg» side. Da var det bare å alliere seg med en kar som kunne Latvisk her i Norge, en fyr som ville kjøpe bilen for oss i Latvia, og så få en annen kompis til å kjøre bilen til Norge, ikke noe stress! Så etter å ha blitt svindla for noen altfor dyre deler som visst nok «måtte» byttes, kom bilen omsider til Norge! Siden det nå hadde kommet en ny Latvier til Norge tenkte Clausen at han skulle smi mens jernet var varmt, og leide like greit ut en hybel til han.


Så nå var det bare å skaffe det vi trengte for å lage tidenes safaribil! Siden vi liker å bruke pengene våre på fest og morro, måtte vi på ekte uteliggerstil gå fra dør til dør for å høre om noen var interessert i å sponse oss. Vi ble meget overasket over positiviteten vi ble møtt med rundt om! Scan-Vest Dekk stilte med fire nye dekk, noe vi trengte sårt! Porolon, ja du gjettet riktig, de står for sengene våre. Rønnestad stilte med massasjedusj av ypperste kvalitet, og Torgeir på Reklamehuset har stått for levering av folien som pryder utsiden av safaribilen! Vår tideligere arbeidgiver Ålesund Bil slo til, og fylte opp skuta med diesel. Og til slutt har Biltema levert alt av duppedingser innvendig og utvendig, noe som har gjort livet i bilen mye mer bedagelig og opplysende!


Så da er det bare å rette en stor takk til alle våre sponsorer!
1 view0 comments