• Vegar Clausen

ALANYA - Endelig fremme... - Uke 1 - 29.07.2012


Da var vi faktisk fremme ved vårt første delmål, Alanya. Etter en liten prat med onkel google fant vi det billigst hotellet Alanya hadde å by på. Det skulle vise seg å ligge lokalisert bare et kvartal unna hotellet til charterkompisene Nørve, Røss, Lausund og Bigton, perfekt! Nå snakker vi seng og aircondition, dette var luksus vi ikke var vant til! Så nå koser vi oss!


Ok, la oss nå se... i utgangspunktet så skjer det jo ikke en drit her nede. Dette er en plass for å sove lenge, få seg noe mat, drikke og feste, få seg noe mat igjen for så og sove... og om du er av typen som liker å sole deg, så klarer du sikkert å presse inn noen timer nede på stranda også ...mest sannsynlig med en drink i hånda.


Men med gode venner blir det alltid morro! Så med lokal guide (Hey, Kemal!) fikk vi en rask innføring i utestedene Alanya hadde å by på. Ett av problemene her nede var at det var så jæv... varmt og så sykt høy luftfuktighet at det var helt uutholdelig! Ok da, det gjør jo at klærne ryker fort på dansegulvet, og det var jo en god ting! Så etter en litt fuktig kveld hadde vi funnet en gjeng med Ålesundsdamer og var klar for nattbading ...ja det er rart med det, fire direktefly fra Vigra i uka... Men da var selvsagt Dreyer sporløst forsvunnet. Så Clausen og Nørve tok seg en liten tur innom Bistro Bellman som var siste utestedet han var observert på, men til ingen nytte. Men siden bading hørtes mer morsomt ut enn å lete etter Dreyer, ble han nedprioritert...


Men ingen fare, da Clausen kom hjem fant han Dreyer sovende på en sofa i resepsjonen. Han hadde selvsagt ingen peiling på hva som skjedde, hvor han hadde vært eller hvordan han kom seg hjem... altså, alt er som normalt.


Vi er jo blitt godt kjent for å avholde både Juli3fest og Bestway Cup hjemme i Norge. Dette var noe som ikke lot seg gjennomføre i år, rett og slett fordi vi ikke er hjemme. Det er jo ingen sommer uten Bestway, så vi tenkte vi skulle dra det igang her nede. Ettersom det var litt vanskelig å få tak i offisielle Bestway-båter her nede, fikk vi idéen om å arrangere det på en sjørøverskute, god idé! Så da var det bare å finne ei skute. Vi føler det ble ganske greit oppmøte, selv om noen kanskje følte at de hadde blitt ufrivillig med på noe de ikke viste hva var... så folk hadde det tipp-topp, så det er bare en ting å si «Her er det koselig!»


Bigton eller DJ Biggs som han også går under i DiscJockey-miljøet, skulle spille på noen av de største klubbene her nede, og da må en jo bare bli med. Vel ikke det at vi hadde kommet til å sitte hjemme vist ikke, men nå viste vi hvertfall hvor vi skulle. Også er det jo alltid kjekt med litt ekstra service. Vi kan også legge til at The Doors kjørte hardt på med happy hour(2 for 1) hele natten lang, noe Røss ikke helt hadde fått med seg hvordan virket. Alle andre hadde allerede bestilt seg noe å drikke, så han skulle bare bestille drikke til seg selv. Ikke spør oss hvordan han fikk det til, men han endte vertfall opp ned 8stk drinker. Noe som nødvendigvis ikke trenger å vær en dårlig ting.


Rett før gutteklubben grei skulle hjem tenkt Clausen at han skulle ta med Nørve og Røss på ei lita rånerunde i byen. De hoppa inn i Sixty og skulle til og kjøre, da Clausen oppdager at det ikke var noe bremsepedal... vel sikkert bare lekt litt bremseveske, så de snek seg avgårde uten bremser bort til en bensinstasjon og fikk fylt på. Her var det noe som ikke stemte, og Nørve heiv seg under bilen og kunne fastslå at ene bremsekalipperen var gåen, faen! Jaja, så da var det bare å snike seg tilbake til hotellet for å finne ut hvordan en skulle løse dette problemet. Men så langt kom vi ikke... vi svinget inn i ett smug/snarvei, og da dør bilen! Som i hele bilen..! Ingen motor, ingen strøm, ingenting, bare plutselig død... Dette var virkelig ikke bra, det ble noe knoting og feilsøking, men ingen umiddelbar løsning. Nørve og Røss måtte stikke for å rekke bussen, så da var vi to hoder mindre, enn så lenge. Naboene som hadde kastet ned vann til oss i det Clausen vrengte av seg skjorta pga. ekstrem luftfuktighet ...ikke for å flekse «gunsa», kom nå ut for og hjelpe. De var meget hjelpsomme og han ene var til og med helikoptermekaniker, men de fikk ikke helt ordnings på det de heller. Så da var det bare å ringe en venn, og etter 20min kom det en kompis kjørende som dreiv et verksted et stykke unna. 15min senere og Sixty var back in business!


Så da rakk vi akkurat å stikke bort til gutteklubben grei og si hade, og få et gruppebilde før de satt nesen hjemover mot Ålesund.


Før vi inntar Alanyas gater, tar vi oss en natt på stranden ...sånn vi liker det!


Første kvelden, og en rolig start på Queens Garden.


"Full"t kjør på Bistro Bellman.


Istanbul Night Club


Vors med Stand-up show, Terje Sporsheim og Tommy Steine


Clausen går god for The Doors Night Club


Dj Bigs gjør det han kan best, og snurrer plater på Bistro Bellman!


Men vi driver ikke bare å fester, eller... her fester Dreyer en knapp på shortsen sin... (tok du han!? fester - fester knappen!? dere må jo ha det inn med teskje!)

Og vips! god som ny!


Clausen kunne ikke være noe dårligere, og drar frem kunnskapene sine fra ungdomsskolen.


Å jaggu fikk han ikke tettet hullet i genseren sin.


Så er det på an igjen, denne gangen med Bestway Cup ...riktig nok uten roing.


Men med sjørøverskute! Vi er meget fornøyd med årets oppmøte! Her er det koselig!


Clausen havna på kebabkjøret...


Klar for siste kvelden, med sprudlevann!


Crewet deler ut party accessories.


Istanbul Night Club - "Dj-cam"


Istalbul Night Club - "Table-cam"


Normal skuring på dansegulvet...


Og Bigton er bare normal...


Ehh... ja var vist ikke så mye bedre dette...


Etter å ha plukket med oss litt av innventaret på nattklubben var vi klar for nattmat.

Du vet det har vært en bra kveld, når du finner dette som den mest behagelige måten å sove på...


Så var det stoooore problemer med Sixty! men ikke noe som ikke kunne la seg ordne etter noen timer med arbeid.


På tide å sende hjem gutteklubben grei, takk for denne gang! Who's next!?

7 views0 comments