• Vegar Clausen

ALBANIA & MONTENEGRO - Living it up - 05.09.2012


Vi trodde lenge Albania skulle vær nok et krigsherjet land, vi hadde også hørt om veistandard helt i toppsjikt når det kommer til dårlige veier. Der tok vi rimelig feil! Riktig nok er Albania et av Europas fattigste land, men de har faktisk de feteste veiene vi har kjørt på så langt. Og måten veiene er bygget opp med gigantiske broer og tunneler rundt det ekstremt krevende landskapet er ikke mindre enn utrolig imponerende! Det skulle også vise seg at her er det sol og sommer som gjelder! Turister, restauranter og strender så langt øye kan se, ikke mye som minner om krig og elendighet.


Det som ser ut til å være en gjenganger i disse landene rundt her er å starte butikker, restauranter og lignende med konsepter og logoer så like originalen, gjerne noe som er en brakende suksess i det store U.S and A. Det virker som om de ser litt mildere på den slags her nede, og vi skjønner jo at de har viktigere ting å gjør enn å stenge en kaffesjappe fordi de kaller seg Starducks...


Siden Albania ikke hadde all verden av ting å se eller finne på, var gleden stor da vi entret Montenegro. Vi syns jo sære ting er morsomt, så da vi fant ut at de hadde verdens eldste oliventre og Europas eldste tre generelt (noen påstår også at det er verdens eldste tre) ingen vet helt hvor gammelt det er, men det er vertfall over 2000 år gammel! så det er nå litt å skryte av. Så var det bare en ting å gjør, finne det! Og på vår jakt etter dette treet fant vi også en gammel by Stari Bar, men etter å ha sprunget rundt i gamle ruiner en stund var vi klar for treet! Joda, det var nå et tre og det var gammelt... men igjen, det var et tre. Men men, kult å ha sett det!


Siden Sixty ikke er så veldig highway-vennlig og vi liker å se mest mulig av hva de forskjellige landene har og tilby, ender vi som regel ikke opp i de verste turistfellene. Så når vi kjørte over en fjellovergang, eller rettere sagt over et fjell... litt usikker på om det i det hele tatt var vei der. Kom vi til en plass hvor det var noen som solgte hjemmelaget skinke ut av garasjen sin, så da var vi ikke vond å be og endte opp en noen hekto med nyoppskjæret skinke. De hadde også noe hjemmelaget ost som vi kjøpte med oss for en litt bedre kvelds. Etter noen dager vekke fra sivilisasjonen endte vi opp i en by som hadde et par restauranter, og etter prisen å bedømme på dinna fjellskinka de serverte der, så har vi nok maulet i oss skinke for en god tusenlapp, opps... men god var den vertfall.


Og vi er glad i dere også!


Sixty elsker å bli tatt bilde av sammen mad gamle kjenninger, dette var vist stebroren til nabokjerringa der Sixty bodde i Riga.


Ehh... hva skal man si... dette er IKKE måten å spise mais på!


Alltid koselig med en liten velkomsthilsen.


Slapp av, disse politimennene var meget hyggelig og hjelpsomme! Og det var selvsagt stor ståhei når vi reiste videre etter en liten service på Sixty.


Google Chrome... ehh... vi mener Eagle.


Litt skogbran må til, og denne gangen var det faktisk ikke vi som hadde gjort noe galt.


Vi kan fortelle at dette produktet er det bare å hoppe og drite i og kjøpe. Det er en hjemmelaget drikk som de heller ned på gamle vannflasker og selger. Det er et slags vann/melke-produkt med klumper og et hint av kullsyre... vi prøvde å tvinge det ned noen ganger, men måtte til slutt gi tapt. Ontheroad sier, ligg unna!


Vår nye groopie...


Strømnettet er det hvertfall ikke noe og si på...


Hest er best!


Sex selger ...alltid!


Hard Rock Cafë ...ånei, var bare Rock Cafe ditta ja.


Hva skal man si, tar aldri slutt dette... men like morsomt hver gang!


Tror du ikke vi traff på han Roar da...


Lyktestolpen har fått knekken...


Greit ok, dette var siste...


Stari Bar,


Verdens eldste oliventre!


Og så måtte selvsagt Clausen lage abligøyer, som ikke var spesielt godt mottatt av de som hadde jobben med å passe på treet...


Når du camper ved siden av de som driver strandbaren så er det alltid mulig å få seg en øl, selv om det er midt på natta.


Så vips, der hadde Dreyer ordnet pils.


Photoshoot da vet du.


Trenger ikke en fancy butikk på beste vestkant for å selge en av verdens beste skinker...


Sixty er i siget og vi ta flere bilder, så da er det bare og knipse i vei så han ikke blir grinete...


Nå er ikke vi basketball eksperter, men skal det ikke være fast underlag så ballen kan sprette?


Morsom gjeng vi traff på som også selvsagt trengte assistanse fra ontheroad crewet, siden de ikke kunne finne veien hjem selv. De hadde ei uke ferie, og hadde laget et lite konsept som du så vidt kan skimte på panseret hvor de skulle kjøre 1029 miles på 7 dager. Dette er slik vi setter pris på! Vi ønsker de lykke til videre!


Ja, og så fikk Sixty maset seg til ett siste bilde...

7 views0 comments