• Vegar Clausen

BEOGRAD - The Birthday - 13.07.2012


Etter en vel gjennomført etappe i The Garbage Rally, og vi klapper oss selv på skulderen! Vi kom jo ikke sist! Var vi klar for å se hva Budapest hadde å by på, så etter en frokost i ungkarsdisken i en matvarefortetning fikk vi googlet litt og fant ut at det bare var nok en by med fine hus og kirker... Det har vi sett nok av, men vi gav den en sjanse og kjørte inn og fant oss en plass å parkere. Da var vi på ferie, det skjønte vi siden innkasterne på restauranter skal begynne å snakke norsk "kjøttkake" virkelig... Er dette noen som folk syns er morsomt lengre? Vel dette ble for mye stress for crewet og vi fant oss en sidegate med en meget kul restaurant med halm på gulvet, og alle satt og kastet nøtteskall på gulvet. Dette lovet bedre.


Dreyer gikk for noe de hadde valgt å kalle «gipsy steake»... Dette hørtes da morsomt ut, men da de kom med alt tilbehøret var vi rimelig glad for at vi ikke gikk for to! Vi kan vel trygt si at vi aldri har fått servert så mye mat, noen gang! De kom med ei skål på ca. 50cm stappfull i diverse grønnsaker i forskjellige varianter(hovedsaklig litt over middels sterke) i tillegg til de monstertallerkenen vi hadde med selve retten på... Det var så vidt vi fikk plass til maten på bordet vårt, og da hadde vi bord for fire! Vi må nok meddele dere at vi ikke klarte å spise opp, noe som virkelig ikke er hverdagskost hos crewet!

Siden Clausen snart hadde bursdag, og har du bursdag får du bestemme. Ble kursen rettet mot Beograd, Serbia. Siden det hørtes ut som en fet plass å feire den store dagen på.


Vi tyr til onkel google igjen å finner et hostel ganske sentralt i Beograd, og meget billig! Etter at Clausen hadde løpt tulling i en gammel bygård uten lys, men som hadde riktig adresse fant han plutselig en dør med en liten lapp "Shine Hostel". Her snakker vi lokalt! Dette var to kompiser som hadde leid en leilighet og laget hostel :) Akkurat slike ting som vi liker, så etter å ha fått parkert bilen i bakgården var det opp på stua for å sjekke inn mens vi fikk servert iskald øl. Det var riktignok flere kompiser og fettere der en gjester, men en utrolig morsom gjeng. Det viste seg at de hadde startet for ca 20 dager siden, og ingen av dem hadde noe særlig peiling på å drive hostel. Dette gjorde at det var den beste servicen vi noen gang har opplevd! De ville vær med oss ut å vise oss nattlivet, selve byen, severdighetene rundt byen og alt man ville. Uansett hva vi spurte om sa de ja og ofret seg å kjøre oss eller bli med. Siden dette var billigste hostelet i byen, og i tillegg var alt de hadde å tilby gratis, er dette en soleklar anbefaling! Shine Hostel, Beograd. Approved by ontheroad!


Det ble en del morsomme situasjoner, men gutta hadde nok av selvironi så dette gikk seg til. Etter å ha fått oss en ny venn (Hey, Jenna) dro vi for å møte venninnen hennes for en bursdags-middag. På vei til restauranten fikk Clausen bursdagsgave fra Jenna, Øl. Alltid kjekt med bursdagsgave ...alltid kjekt med øl også forresten. Da vi kom frem hadde venninnen hennes (Hey, Kimberly) tatt med en Dansk kompis, så da var vi klar for alkohol, lokal-mat og mer alkohol! Bursdagsgave nummer 2 fra Jenna ble en runde tequila shots på en litt tilfeldig plass vi gikk forbi på vei hjem til hostelet. Da var det eierne som var i slaget, og dro oss med ut i en park for mer alkohol og ablegøyer. Clausen måtte kaste inn årene alt for tidlig, dette skyldes ikke at han er en gammel mann men at han hadde fått i seg noe litt for lokal mat... Mens Dreyer gjorde sitt beste for å opprettholde image om at "The Norwegian Boys" kan å feste, og havnet på en nattklubb på en båt ut i en elv med ekstremt lettkledde damer. Og det går det jo an å like!Du har Shell, Rumpetrol, Fisk, Krabbe, Ugle, Flaggermus, Lama, Høne, Esel, Koala... hmmm, datt litt vekk fra poenget her, så ja. Rompetrol!


Sikkert noe veldig flott noe for de som er interessert i slikt, Budapest.


"Ku"ltur


Bar/restaurant fylt opp med visitkort, hilsener, høy på gulvet og gratis nøtter. Slike ting som noen fattige landstrykere setter pris på i en hektisk hverdag!


...og der henger selvfølgelig Dreyer!


Siden Dreyer er litt over middels interessert i gamle trikker/ting vil han dele sin interesse med dere. Så vær så god!


Vi vasker selvsagt ikke bilen selv, det har vi andre til å gjør...


Her holdt vi på å ryke på en smell... men vi fant ut av det til slutt.


Dritungen er klar for skolestart!


One of few serbian "touristpics", and of Jenna!


For alle oss kunst interessierte...


Alltid kjekt med "faces in places"!


Alltid kjekt med matchende bukse også...


Kompisen her er enig, og tar opp jakten!


Offesiell navnedag og dåp, og safarivogna får navnet... SIXTY!


Dette er hvorfor vi liker dorms... alltid kjekt å vokne til slikt! (Sorry, Snow. We just had to...)


Bursdagsmiddag i hyggelig lag!


Så det er bare og passe seg!


Thumbs up!


Og så endte Dreyer opp her...

2 views0 comments