• Vegar Clausen

BOSNIA & CROATIA - It's fun in the sun! - 14.09.2012


Bosnia står for tur, og etter at Clausen har fått beskjed fra sikre kilder (Hei, Jasmin) om at folk der stjeler ting fra bilen din bare du slakker ned farten til løpetempo, var vi lettere skeptisk! Men som så mange ganger før finner vi folkene hyggelige, og vi kan ikke melde om noen form for tyveri.


Vi stoppet på en smal liten vei for å slippe forbi noen biler da ene bilen med NATO registrerings-skilt stoppet ved siden av oss. De rullet ned vinduet og da kom det «er dere fra Norge?» det viste seg at det var noen(en eller fler) nordmenn som jobbet her nede. Og fans er alltid kjekt, men etter litt skravling var det på tide å komme seg videre. Vi satte snuten mot Sarajevo, og etter en stund stoppet vi midt i et kryss mens vi prøvde og bestemme oss for hvilken vei vi skulle ta. Plutselig kom det en kar springende bort til oss, det var jaggu det Harald igjen, han som jobbet i NATO. Han ga oss visittkortet sitt og sa at om vi skulle komme bort i noe problemer så var det bare å ringe han. Det viste seg at Harald var noe som heter DCOM NATO & NAT CHIEF, og jobbet vist også for Norwegian Air Force, så det var ikke noe smågutt vi hadde fått som venn her. Så etter noen flere tips om hvor vi burde dra, følte vi oss mer klar enn noen gang. Etter en halvtimes kjøring lå vi bak en golf i det vi ser NATO skuta bak oss igjen, denne gangen setter de på blålys og sirene i det de hilser og passerer oss. Noe som resulterer i at den stakkars golfen bråbremser og stopper midt på veien. Vi må si vi liker å være på lag med autoriteten for en gangs skyld!


Etter mindre imponerende Bosnia setter vi kursen mot Croatia, dette er det første landet vi begge har vært i fra før. Bare som en liten funfackt. Første stopp var Dreyers tidligere charter reisemål, Makarska. Dreyer hadde fortalt mye bra om denne plassen, bla. om et utested som heter «Robin Hood» så dette måtte vi selvsagt teste ut. Men da Dreyer spurte en lokal kompis om Robin Hood var åpen, skjønte han ikke helt hva han snakket om... Men stemningen steg betraktelig hos Clausen i det den lokale kompisen fant ut hvilket utested Dreyer snakket om, og kunne fortelle han at det ikke het Robin Hood, men Peter Pan... og det var stengt siden «sesongen» var over!?


Siden vi er i et ost og vindistrikt var det på sinn plass å besøke en oste-produsent, som lager en av de beste/dyreste ostene i Croatia. Etterfulgt av vin og oste-smaking av alt de hadde på produktlisten sin. Og er det en ting vi kan slå fast så er det at ost, lukter dritt! Så litt småbrisen kjørte vi videre (slapp av, sånt er lov på disse øyene vi er på)


Men når vi kom til Pepermint Funky Beach Joint, ja vi vet fett navn! hvor vi kunne prøve FlyBoard!? var vi ikke sene med å bla opp litt flere Kuna! Dette er noe av det heftigste vi har prøvd på lenge, og vi kan absolutt anbefale alle å prøve dette. Og opplevelsen ble bare enda bedre når vi oppdaget at «instruktørene» var brisene. Her snakker vi røvere av dimensjoner, han som eide utstyret fortalte at han hadde sett det på YouTube og bare måtte ha det. Og nå hadde han hatt det i 3mnd. Dette er slikt vi liker.


I det siste har vi virkelig slått oss på grillingen, men her i Croatia er det utrolig mange skilter hvor det står at det ikke er lov å tenne bål/ild. Så vi er litt usikker på hvor lovlig det er. Noe vi veldig snart skulle få vite... Vi hadde akkurat fått fyring på bålet(grillen), det ny-marinerte kjøttet (dette er en hjemmelaget marinade som snart kan kjøpes på ontherroad’s NetShop) og den spekeskinke-snurrede kyllingfileten var kommet på varmen, stolene var ute og vi hadde musikk gående på pøppanlegget (donert av Nørves Automobile Service AS) Dreyer hadde akkurat åpnet en flaske med rosévin, og vi var godt igang med å nyte kvelden. Da det plutselig kom fra Clausen «faen», han hadde spottet en Five-O som hadde stø kurs rett mot oss. I det purken kommer bort og spør «what’s happening here boys?» finner vi det litt vanskelig å ikke svare frekt... altså... vist du faen ikke klarer å se hva som foregår her må du faktisk være evneveik. Høflig som vi er, drar vi på oss turisttrynet og svarer så høflig vi kan. Noe som skal vise seg og ikke være så dumt, selv om de hadde en good-cop, bad-cop gående så fikk vi faktisk lov å grille ferdig, riktig nok med deres nærvær. De lurte også på hvor vi skulle sove, og hvor vi hadde sovet siden vi kom til Croatia. De var da ikke spesielt fornøyd med svarene, siden du bare har lov å oppholde deg 24 timer i landet uten og «rapportere» deg hos ett hotell/motel, camping eller lignende. Siden det var en uke siden vi sist hadde gjort noe slikt falt ikke dette i god jord, spesielt ikke hos «bad-cop». Vi fikk beskjed om at om de så oss langs veien igjen ble vi arrestert. Så da var det bare og spise opp maten, og sette snuten mot Slovenia!


Søker du på "bosnia" på google picture, så er dette stort sett det eneste du finner bilde av, så da var det bare å finne dinna forba.... broa å få tatt et bilde av den! Så kan vi vertfall si vi har sett den.


Dreyer prøver iherdig på å bygge image... derfor kjøper kan kun produkter han føler gjenspeiler hans xxxxx ytre


Ja, så sunn er vi faktisk... frokost og kvelds og ja, vi kan å stable også!

Flere som drømmer om et liv på veien...


Endelig fikk vi prøvd helgrillet gris... Asterix & Obelix style!


Klar for en tur på ostefabrikken! Ut på tur, aldri sur!


Og etter at Clausen har godt god for produksjonen...


Var vi klar for et glass rødt med alt av oster de hadde å tillby...


Herlig!


En av vingårdene vi besøkte for og kjøpe oss en flaske med lokal Chardonnay...


Vi ber dere rette oppmerksomheten mot tanklokket...


Dreyer har vært på fisketur før, så ditta fikset han lett...


Så da var det bare å få de på grillen!


Dreyer virker lettere skeptisk i det de to litt bedugga gutta må begynne å tape fast utstyre til armene, fordi noe ikke er helt som det skal...


Men det ser nå vertfall ut som om det fungerte...


Dreyer prøver seg på en "dolphine".


Ser nå pina det ut som han besten me har kommet seg opp... Go FlyBoard!

3 views0 comments