• Vegar Clausen

Going to paradise - .12.2008


Da har vi klart å få fikset MacBooken og vi har fått overblikk over skadeomfanget. Vi kan vel ikke legge skjul på at vi har mistet en del ting som skulle legges ut, men vi skal klare å legge ut resten av reisetipsene framover når vi får tak i filmene og programmene vi trenger. Så håper vi at vi klarer å få gjort det så fort som mulig.


Siden forrige blogg har vi tilbrakt ei lita uke i Brisbane. Vi kan vel ikke si at vi storkoste oss på denne medium store byen på østsiden av Australia. Vi har hørt litt av hvert, men det var faktisk ikke noe å finne på eller noe å se.


Vi fant da ut at det ikke var annet å gjør enn å reise ned til Surfers Paradise. Vi reserverte tak over hode på et ”party hostel” i Surfers. Så vi så fram til dager med fest og moro. Siden vi nå har lagt oss i selene og skal spare penger. Så lager vi nå pasta til middag og har brødskiver til frokost og kvelds. Forrige gang vi laget mat selv, må faktisk helt tilbake til Orlando og den velkjente smørekroken. Så det har vært litt av ei forandring. Så det sier seg selv da at vi ikke kan ta oss råd til å begynne å drikke på utesteder.


Da vi ankom Surfers sent en mandagskveld, var det ikke annet å gjør enn å spasere en liten tur opp i sentrum av Surfers. Det som møter oss der er noe vi aldri hadde trodd var mulig på en mandag. Gatene var overfulle av ungdommer og køene inn på utestedene var endeløse. Vi kan vel trygt si at vi nesten ikke har sett så mye folk ut en kveld, og spesielt ikke på en Mandag. Vi var rett og slett målløse. Vi skjønte ikke helt hva som foregikk siden gatene var full av politi, så vi spaserte bort for å spør en av betjentene. Han kunne fortelle at det ble arrangert ”Schoolies”, noe som er en slags russefeiring. I norge går alle i røde og blå bukser, skittene gensere, det regner og alle fryser. I Surfers er det litt annerledes, det er sol og sommer, og jentene har glemt å kle på seg. Det eneste vi synes er litt rart er drikkekulturen. Vi var edru et par ganger mens vi spaserte rundt for å sjekke trykket i 23-tiden, og gatene var overfylte. De gangene vi drakk var gatene nesten tom i 1-tida, så de går faktisk hjem å legger seg kl 12. Noe vi ikke er helt begeistret for, men slik er da livet.


Den ”supre” partyplassen vi bodde på hadde faktisk ordnet seg ”meget” bra. Det var selvfølgelig ikke lov å drikke medbrakt, man måtte kjøpe i deres bar. Tv-rommet ble sluket rundt 6-7, og baren og kinoen stengte 22:30. Vi satt nemmelig å så ”I Am Sam” og de presterte å skru av filmen 5 min før den var ferdig fordi de skulle stenge. Så dette er nok det dårligste hostelet vi har vært på, og de presterte å kalle seg selv ”Backpackers in Paradise”.


Da vi hadde fått nok av den plassen satte vi kursen mot Byron Bay. Der stod Gjermund, Peter og Lep med åpen inngangsdør og ønsket oss velkommen. Så nå bor vi her og har fått utdelt hedersplassen i garasjen. Vi tilbringer dagene med å forbedre surfeteknikken vår og ”working the tan”. Vi har også blitt introdusert til den nye sporten freeline. Og vi har fått lånt oss noen skøyter, så om kvelden finner du oss rund IGA hvor vi stadig kommer nærmere en karriere som profesjonell freeliner. Utenom det er dagene meget bedagelig her nede, og vi stresser ikke mer enn nødvendig.


Så vil vi benytte muligheten til å ønske alle sammen ei riktig God Jul.

På noen Hostel går det hardt for seg, dette er taket på nabohuset...


Surfers Paradise pubcrawl.


Clausen måtte krype til korset og gå inn i "chill out zone"


Vi dekte selfølgelig den store begivenheten "Schoolies 2008" eller russetid som det heter i norge.


Siden vi nå har inntatt backpacker yrket, må vi fikse sandalene og ikke kjøpe nye. Så dette er andre gangen de får smake superlim.


Clausen prøver stol fasilitetene i surfers


Halveis på den times lange turen inn til sentrum.


Byron Bay stilen på stranden


Byron Bay, lille julaften...


Byron Bays Christmas!

0 views0 comments