• Vegar Clausen

Chicago - 06.08.2008


Når vi hadde bodd ett par dager på hostelet i Orlando var Clausen så oppmerksom at han merket at 1 kvadrat av teppet på gulvet vårt var vått. Når vi hadde bodd der i en uke var det nesten 4 kvadratmeter som var klissvått. Etter en liten etterforskning fant vi ut at det var air conditioneren som var gåen, men det gjorde ikke noe for oss, utenom av vi måtte bruke sko på halve rommet.


Tidlig lørdags pakket vi snippesken, takket for oss og satte kursen mot Chicago. Da vi landet i Chicago var Clausen så heldig at han ”fikk” seg en golfkølle, noe vi ser på som en fin underholdningsartikkel gjennom usa. Man vet aldri når man har tid til ett slag golf.

Etter et par prøveslag med kølla fant vi det for godt å forlate flyplassen og finne leiebilen vår. Vi satt nemmelig natt til lørdag og surfet internett etter leiebil og hostel. Det mest overraskende var at det ikke fastest ett eneste ledig rom i hele chicago, dette har seg nemmelig av en stor musikkfestial som gikk av stabelen denne helgen. (om noen skal på neste års festival, ikke kjøp billetter ved inngangen, der sitter nemlig en gjeng i parken ved siden av og selger de for halv pris)


Etter en liten diskusjon med leiebildama fikk vi byttet den vanlige bilen vi hadde bestilt mot en med alt utstyr og 60hk mer. Så nå kjører vi rundt i en hvit perlemor sedan, spekket med utstyr og med en V6’er på 235hk. Vi har tenkt litt i ettertid angående motor valget, men siden bilturen vår ikke er så veldig lang, tror vi det ikke utgjør så mye på bensinen. Vi har nemmelig sett på kartet, og det er under 10cm.


Vi ankommer hotellet, ja det er et hotell. Siden det ikke var noe ledig i Chicago ble vi nøtt til å legge oss inn på hotell ut med flyplassen. Men det føler vi kler oss meget godt siden vi kjører veldig standsmessig. Det vi oppdager er at vi har fått handicap rommet, men rommet er stort så vi bare unngår å bli oppservert inn og ut av rommet. Clausen er selvfølelig den første til å prøve sanitærfasilitetene, siden han drikke 2 liter brus i timen, og må på toalettet samme antall ganger i timen. Han er meget fornøyd og vi setter oss ned for å se tv. Da vi skal ut og sjekke trykket i lobbyen går vi forbi toalettet. Vi legger begge merke til den samme plaskelyden som vi hadde på den gamle hostelet. Nå har Clausen klart å oversvømme badet og halve teppet på rommet er like klissvått. Så det endte med at vi fikk 2 rom til disposisjon, og resten av nettene i suite i toppetasjen. Det høres kanskje ut som et veldig eksklusivt hotell vi har funnet her. Når sant skal sies har vi enda ikke sett en hvit person. De som bor her, ja halvparten bor her fast. De står å griller mat på baksiden og sitter og ”gangstarrapper” i gangene. Så vi sklir rett inn her.

Chicago ble rammet av et sykt tordenvær nå mandag. Vi har aldri sett så mange og så stor lyn noen gang. Vi kjørte rundt i lokalområdet og politiet hadde sperret av flere veier og stor trær lå helt kvestet i veiene. Da vi kom tilbake til hotellet var strømmen gått. Ingen tv, internett, lys eller air condition. Så nå var gangene plutselig full av hvite sko og lyse capser som fløy i løse luften.

Vi satt oss i gliset og kjørte bort på butikken og kjøpte oss kort, lys, UNO og vann. Dreyer lærte seg UNO og slo Clausen med flere hundre poeng. Men unnskyldningen Clausen sier, ”Den som har hell i spill, har ikke hell i kjærlighet”. Så her sitter to gutter alene på et hotellrom med stearinlys og spiller kort…


Dagen etter klarte Clausen å få tilbake 30% av det vi hadde betalt for rommet, siden vi som resepsjonisten sa ”you are so good costemers” denne personen hadde vi selvfølgelig aldri sett før… Vi heiv oss i gliset og vendte nesen mot Chicago for å finne White Sox stadion. Vi hadde nemlig kjøpt oss billetter til kampen mellom Chicago White Sox og Detroit Tigers. Bare ett lite problem, vi måtte finne oss en printer så vi kunne printe ut billettene. Så etter en ”lett” frokost havnet vi på det lokale biblioteket. Men selvfølgelig så ordner det seg for snille gutter.

Etter noen timer i Chicago var vi endelig klar for kamp. Vi svinget innom Burger King for å få oss nokk en lett matbit før vi dro til stadion. Der var det noe kampanje greier så gjord at vi sparte ca $50 på Six flag, noe som ikke var så dumt siden vi skal dit i morgen ☺


Det eneste problemet nå var å finne en parkeringsplass. Så Dreyer & Clausen fikser biffen på følgende måte. Først kjører Clausen i feil fil så vi kjører forbi hele køen, før han presser seg inn rett før vi skal ta av (denne køen var laaaang) så må vi stoppe i ett lyskryss. Damen som stopper i bilen ved siden av oss, tilbyr oss en billett til VIP parkeringen siden hun ikke trenger to. Så vi svinger inn og parkerer 5 meter fra inngangen. Så da er det bare å rusle inn på stadion, Go White Sox!


Da White Sox slo Homerun og vant 10-8 på siste runden tok det helt av. Priceless

Clausen fant seg en stol med hjul...


Her "får" Clausen seg en golfkølle...


Dreyer som har bestilt rom på nettet ...igjen


Dreyer kaster 47mph, litt over gjennomsnittet til en 12åring...

0 views0 comments