• Vegar Clausen

Endelig, nå begynner ferien! - 19.08.2012


Vi må si det er deilig og endelig være på veien igjen! (ontheroad) Ikke noe stress, ingen planer, det er sånn ferie skal vær! Nå er det bare lokale veier, og ingen motorveier for å komme raskere frem. Folk i Tyrkia er generelt ekstremt hyggelige, og nå når vi kjører langs kysten og innom alle små landsbyer med alt de har å by på, må vi bare si at vi liker Tyrkia bare bedre og bedre! Faktisk til det punktet at vi kunne bodd her. Slapp av, vi skal ikke flytte hit og starte Hostel/Bar...enda. Alt for mye vi ikke har sett av verden enda.


På vår vei har vi funnet mange fete plasser, og en som skiller seg litt ut er «Oudeze» Her er riktignok litt turister, men det er bare engelskmenn og her er det ingen som maser på deg, verken restauranter eller de som selger ting. Noe vi syns var veldig rart, så når vi spurte en kompis som dreiv en liten restaurant, kunne han fortelle at om de ble tatt for «hasseling the tourists» så fikk de en bot som tilsvarte 80’000 norske dollars. Etter de hadde fått ny politimester som ikke var så «soft» som han kalte det, så hadde de begynt å håndheve loven. Dette er virkelig et ferieparadis og i tillegg til rolige omgivelser har vi ikke vært noen plass hvor de har tilbydd så mye aktiviteter. Her snakker vi alt fra safari, paragliding, fallskjermhopping, mikrofly, helikopter, seiling osv... og alt til meget overkommelige priser.


Siden vi fikk vite at det ble avholdt noe verdensmesterskap greier i paragliding her og at det var en av de beste stedene i verden for denne sporten, så var det ikke spesielt vanskelig for å bestemme seg for å ta seg en liten tur. Og med utgang på 1920m og meget god oppdrift var vi på godt over 2000m høyde. Og flygingen kan vel beskrives med ett ord «rimelig fantastisk» stemmer, det var en «Rikingen» referanse der!


Når du bare kjører uten mål og mening, ja nesten uten mål og litt mening... vi vet jo hvor vi vil ende opp så vi kjører jo mot noe. Vertfall av og til, så kommer du til mye rart. Og da vi plutselig kom til ett hvitt mineralfjell med masse små dammer, så måtte vi selvsagt stoppe og se hva det var. Det var vist en gammel by som de hadde gravd frem, og de holdt vel igrunn på å grave den frem enda. Men vi var mye mer opptatt av å få bade i dissa kule vanndammene som det ikke var lov til å bade i. Og det fikk vi selvsagt til, selv om det ble litt kjefting etterhvert, men men, det er sånt som skjer.


Clausen tar seg en liten dusj, ontheroad style!


Alltid kjekt med folk som hilser...


Kompis da vettu!


Dette er det feteste maritime hotellet vi noen gang har sett punktum ropetegn.


Da var vi klar for en liten flyvetur.


Vertfall Clausen.


Vi har lenge hatt med oss denne ekstra sikre sikkerhetsboksen, men aldri fått tid til og montere den. Men nå har nøkkelen knekt inni låsen, så da har vi ett problem mindre... vi kunne endelig kaste den med god samvittighet!


Alltid kjekt på safari.


Vann skal du få, men du tar ikke med deg koppene!


Litt usikker på om de er død eller bare slapper av, vi valgte å gå for det siste alternativet og kjørte videre.


Antennen har fått knekken, knekken!


Er jo Sixty jo...


Clausen har funnet seg noen løshunder som må mates ...igjen.


Vi elsker at det er så lite turisme her at en kan kjøre bilen helt inn på severdighetene, og gå hvor du vil!


De er nå vertfall glad i å bygge buer og styr...


Er det plass er det lov!


Gamlebyen "Oudeze"


Jungelsafari


Store kjøleproblemer, ene radiatorvifta starter ikke. 45grader i skyggen, og vi har klatret fjell i over en time i type 10km/t... dårlig kombo! Så da blir det nytt kjølevann på Sixty, en liten kabel direkte på vifta og vips så var vi klar igjen!


Mens vi stod å fiksa bilen kommer det en kar som skal levere is-blokker, og det er tydelig at is bransjen er rimelig hardcore...


Var ikke så veldig vanskelig ditta...


Denne kompisen fulgte etter oss fra sentrum og helt hjem, så da var det bare å gi han litt mat og drikke samt ett navn... Turkey!


Mineral fjellet...


Så var det bare å hive seg ned å slappe av...


Og det var det vist flere som hadde gjort også!


Også er det noen som driver med dette...


Men så kom vi over noen virkelig eyecandy!


Prrrr....


Da pakker vi, og gjør oss klar for paragliding!


Clausen er dritklar! ...ja Clausen står litt bakom å ser opp i lufta (grønn t-skjort).


Ikke noe å si på utsikten!


Happy flying!

8 views0 comments