• Vegar Clausen

EPHESUS - Efes (hjerte) - 25.08.2012


Vi har lenge lurt på hvorfor alle som er på ferie i Tyrkia driver og poster «efes hjerte» på facebook. Helt til vi oppdaget at det var en liten koselig by som heter Efes, dog litt rart at så mange vi kjenner har klart å kommet seg dit, siden det er et lite stykke unna Alanya... Det er en veldig koselig by, i alle fall det som er gravd fram og restaurert, så vi skjønner godt at folk liker seg der. Det er en gammel romer-by hvor Prinsesse Kleopatra holdt til. (Ikke Kleopatra som i kleopatrastranden i Alanya, det er jo bare kjedelige greier) Samt ett av verdens største Colosseum. Så her hadde vi mye gøy.


Da vi skulle til å reise videre oppdaget vi at vi bare var noen fjelloverganger unna huset til Jomfru Maria... som i dama som fødte Jesus uten å bli befrukta. Ikke at vi er så veldig kristne at det gjør noe, men dette hørtes jo bare for kult ut. Og vi har helt sikkert ikke vondt av litt åndelig-føde. Dreyer er også veldig sikker på at farfaren og farmora hans kommer til å bli veldig stolt over han nå, og at dette lett kommer til å bli samtaleemnet de neste søndagsmiddagene framover.


Da vi kom fram var det første som skjedde at det kom en kar springende fram til oss og lurte på om han kunne få ta bilde av seg selv foran bilen vår. Dette er jo helt vanlig prosedyre, så det er jo ikke noe stress og vi sier selvfølgelig ja som alltid. Vi må si at kompisen tok seg visse friheter andre ikke har gjort før (som vi har sett i alle fall), i det han begynte å klatre opp på bilen vår. Vi satt i bilen og Estlendet* den da kompisen stod og halvveis hoppet på panseret mens en annen dude tok bilder av prosessen. Jaja, slikt som skjer, vi ble vertfall invitert bort til alle vennene hans, og det viste seg at det var bryllup på G. Bruden drev å ble sminket opp, og brudgommen og kompisen fortalte røverhistorier. Så etter at vi hadde gitt de vår «blessings» var vi klar for å se og berøre det berømte huset.


Jaja, det var nå ett lite hus, dem hadde puttet inn ett alter og folk kom langveis fra for å be og rense tankene sine. Og du skjønner det er hardcore når du ber så du griner, noe som var en gjenganger. Vi var kanskje ikke like hardcore men vi respekterer andre som er det, så vi fant ikke på så mye ablegøyer. Så etter å ha tent noen lys og drukket helligvann, hadde vi fått nok og satte kursen mot noe annet flott ...som vi enda ikke vet hva er.


* Estlende - Å Estlende bilen er å sikre den generelt mot Estlendere, men også andre som vil låne tingene vi har inni bilen. Dette er da noe som gjør at vi må fjerne alt som vi tror en uteligger/kjeltring vil ha. Dette innebærer alt av elektronikk, dingser, dupeditter og ting som kan selges videre eller byttes i dop/alkohol. Mat og alkohol, kjeks og sjokolader, vann og iste må også fjernes da dette er kan lett skape sjalusi og gjør den snilleste uteligger til en vindusknuser. Vi fjerner også alt av brosjyrer, bøker, penner, tusjer og blad, siden vi aldri kan vær sikker på samleverdien på slikt i andre land. Så setter på selvfølgelig alltid på rattpedallåsen fra Biltema! Dette kan vi faktisk dokumentere med et bilde en dag vi setter den på.


Clausen blir aldri lei av å leke captain...


On the road da vet du.


Bue er da alltid fint...


"Ku"ltur

Dreyer er alltid på utkikk ...etter noe.


Vår private blue lagoon!


Clausen briefer med sine freedive skils!


Der borte bor vist Clausen...


Og dette er plassen Dreyer nesten kjøpte honning...


Stolpen har fått knekken...


Hatt og bart er alltid en slager!


Så en liten "pose" fra våre nye venner, morsom historie... de kom springende bort før vi hadde fått parkert og lurte på om vi var fra Discovery eller National Geographic... vi sa som sant er at vi er fra Ontheroad, og etter at vi hadde forklart at vi kunne bære bagasjen vår selv, så sprang ene kompisen inn på nabo butikken og kjøpte noe lokalt godteri/kake som en velkomst gave til oss. Dette er jo slikt vi setter pris på.


Sjefen for hotellet vi skulle bo på hadde også selvsagt kommet ut og det var vist veldig morsomt og dekke til deler av Biltema logoen, så vi regner bare med at tema betyr noe annet på Tyrkisk enn på Norsk...


Efes (hjerte)


Inngang til byen.


Nei guuud så fint!


Nok ett turistbilde.


Clausen hjelper selvsagt til når Franske jenter spør pent...


Teateret som i senere tid ble brukt som arena for gladiatorene.


Elsker ærligheten!


Gutten i røyken.


Hva skal man si, dette må en jo bare sjekke ut!


Og her er huset.


Inside.


Da er Dreyer klar for en liten bønn.


Og så en liten skvett hellig vann så er vi der.


Ønskeveggen, men vi ønsket oss ingenting, så det ble med ett bilde.


Seven sleepers, for de som liker historie.


Tror mulig vi fikk dvergerommet...


Balkongflagg...

6 views0 comments