• Vegar Clausen

Første dag - 05.07.2008


Etter 7timer i en varebil av typen lt35, og 3-4 stopp for å fylle opp magen kom vi endelig til verdens navle, Oslo!


Da vi kom til Oslo benyttet vi muligheten til å se på alt som en storby har å tilby. Her er flere typer kaffe, noen med skum og noen i glass !? Alle har lange utenlandske navn som ikke engang de bak disken klarer å uttale. Når vi hadde sett oss litt rundt, benyttet vi muligheten til å spise bagetter på en engelsk bagettbutikk (tenk dere en kiosk som bare selger bagetter, litt av noen spesielle folk her nede) Her er bare høye hus og ikke ei eneste gressplen. Her er det til og med folk som deler ut penger fra kaffekopper selv om det ser ut som dem har dårlig råd. Der er også sinnsykt lett å sjekke opp damer her, veldig mange hyggelige jenter som vi tror kommer fra Nigeria… Denne byen har alt!

Etter det la vi oss inn på en gård ved navn, Hoff Hovedgård i det celebre nabolaget vest i byen. Vi måtte spasere langanes veier fra det blå toget og opp til Hoff. På den 4 min lange turen fant vi ut at ryggsekk ikke var noe for oss, da vi kjente smerter i muskler vi ikke viste vi hadde. I tillegg til ”manbagen” som ei snill butikkdame overtalte Dreyer til å kjøpe. Vi er ikke helt sikker på om det var det beste kjøpet hittil, men har observert flere gutter med veske her nede, så det er vel sant i det hun sa. Husverten på Hoff Hovedgård hadde disket opp med pizza og kalde pils. (Takk Mariken). Så der tilbringte vi natten (eller det var vel ettermiddagen vi sov bort)


På vei inn til Gardermoen så vi til og med blå tog midt i gatene!? Så det er ikke vanskelig å skjønne at det er en utfordring å vokse opp i en slik storby.


Da har vi kommet oss helt på Gardermoen uten noen store problemer. Så da skal det ikke vær noe som helst grunn til at resten av reisen vår ikke skal gå like knirkefritt.

I det vi satt her på Gardermoen og skrev dette, kom det jaggu med ei dame med burka kjørende forbi inne på flystasjonen. Og ikke nok med det, hun hadde to passasjerer som satt feil vei uten sikkerhetsbelte. Så her er tilsynelatende ikke noe regler av noe slag, foruten at vi ikke får lov å ta med eget vann... det er vist farlig?


Nå satt vi akkurat på flyplassen i Vienna for å fylle ut litt mer på bloggen og da klarte vi selvsagt å glemme tiden… Høytaleranlegget på flyplassen: ”can dreyer and clausen go to gate” Jepp, vi var dem siste om bord på flyet… Check!


Når vi var i Østerrike benyttet vi selvsagt muligheten til å innta den vel så kjente sjokoladekulen fra den gode gamle, men akk så begavede herremannen ved navn Mozart. Nemlig Mozartkugel. Vi var også innom en av de lokale barene på flyplassen og der fikk vi muligheten til å få en smakeprøve på det tilsynelatende nasjonale ølet Gösser.


Reisehilsen,

Dreyer & Clau$en


Clausen klar med frokost 2 go, fra Hoff hovedgård.


Clausen sjekker menyen, mens han nyter en Gösser...

1 view0 comments