• Vegar Clausen

FRANKRIKE, MONACO, ANDORRA & SPANIA - 23.09.2012


Og det var her vi kjørte vår berømte mat-combo, Frokost i Italia, lunsj i Monaco og middag i Frankrike. For de som er interessert i selve menyen var den som følger:


Frokost: Foccacia de salami Lunsj: Fettuccine Alfredo Middag: Magret de canard rôti ou au miel


Noen ganger må bare brødskalken bli liggende i brødskuffa!

Vi hadde ikke vært lenge i Frankrike før vi nærmet oss Monaco, og hva er Monaco kjent for? Her snakker vi Formel1, og Ferrari. De har til og med klart å få Formel1-banen sin, som er selve Monaco sentrum, med i flaggskipet av alle bilspill, nemlig GranTurisimo. Dette gjør at vi allerede er lommekjent siden vi begge var stor fan av dette spillet i vår tidligere ungdom.


Og Monaco skuffet ikke! Ferrari, Lamborghini, PorscheGT og yachter i 100millioners klassen florerte! Her er det virkelig et par ting som gjelder! Se og bli sett, samt vise hvem som har mest penger å blåse. En kan med trygghet si at janteloven er ikke-eksisterende her nede. Og det er slik vi liker, har du tjent masse penger så må du nå få lov å bruke de (opp) uten at folk skal blande seg.


Frankrike har mye å by for, for de med mye penger. I alle fall de plassene vi passerte på vår vei sørover. Vi reiste fra Monaco videre sør til Cannes og Nice. Så om ikke dette var dyre plasser var vi også innom St. Tropez. Dette er jo ikke plasser man møter folk med ryggsekk og All Stars! Det gikk som regel i dyre sportsbiler og Ralph Lauren. Så vi så igrunn ikke noe grunn til å oppholde oss der så alt for lenge, siden ingen av oss helt har troa på å komme pengelens hjem til Norge på dette tidspunkt. Vi svinget innom restauranten som alltid selger unna produktene sine til lavpris, og fikk oss gratis internett og en MacFlurry hver.


Monaco er ikke store landet og det er heller ikke Andorra, men vi digger Andorra! Vi liker faktisk Andorra så godt at Dreyer gikk til det skrittet og kjøpte seg en «I (hjerte) Andorra» t-skjorte. Her er alt billig, og folk er utrolig hyggelige! Hele landet er bygget opp rundt skianlegg, og du skal ikke se bort ifra at vi kommer tilbake med snowboard på taket. Det var også her vi fikk Sixty opp på det høyeste punktet på turen, 2631m! Altså 162m høyere enn Norges høyeste fjell, Galdhøpiggen! Siden vi allerede hadde kommet oss opp hit, slo vi like gjerne camp og fikk oss en natt i høyden. Noe som også ble det desidert kaldeste vi har opplevd! Her snakket vi 6 grader!!! Så det var en gledens stund da solen stod opp, og det passerte 20 grader igjen.


Spania er vell mest kjent for tyrefekting og fotballklubben Real Madrid, og siden vi hater fotball (Sorry, Røss) så var tyrefekting på agendaen. Men da vi fant ut at det akkurat hadde vært, og at det var 2-3uker til neste gang, ble vi litt over middels forbanna. Så vi måtte ta til takke med en liten sightseeing i Madrid. Litt bitre inntok vi et bedre tapas måltid på en meget funky liten lokal restaurant, noe som løftet humøret til over 50% som Andreas i Paradise Hotell ville ha sagt ...Ja det stemmer, vi refererte akkurat til Paradise Hotell. Og da er det faktisk på tide og avslutte...


Endelig! Vi fant vår første Space invaders...


Beklager for dere som ikke er bilinteressert, men her blir det noen bilder av biler...

Ikoniske F40!


Greit å være valetparker her...El Diablo!


Ganske grei parkeringsplassen til Casino Monte-Carlo!PorscheGT


Men selv ikke Fararri har klart å lage en bil som kan slå Sixty rundt Monaco Raceway!


Litt spesi med felles Zumba... men sikkert kjekt for dei ditta.


Verdens eneste cruiseskip med seil!?


Noen ganger lurer vi bare på hvordan folk får det til...

Gode gamle da vet du!


The land of apertuneties!


Judith, en hyggelig "Park Ranger" som vi traff på da vi var på vei oppover fjellet. Her setter hun "CHECK" på Andorra.


Bevis på at vi var på 2631m...


Og dette var hvor vi voknet opp.


"Ku"ltur


Dagens outfit!


Er vel en eller annen form for kunst...


So, where to go next...!?

9 views0 comments