• Vegar Clausen

HELLAS/MACEDONIA - Klar for nytt land! - 29.08.2012


Vi må si at etter noen fantastiske uker oppover Tyrkia-kysten, så skuffer Hellas virkelig. Greit nok så har Hellas noen fete party-øyer, men holder du deg på fastlandet så er det ikke mye å skryte av.


En av tingene vi hadde sett frem til var å få oss en skikkelig moussaka, men til og med det klarte de ikke å fikse. Her var det kebab og kofte som gjaldt, akkurat som i hele Tyrkia... Jaja, sikkert noen som selger det, men det er begrenset hvor mye tid en skal kaste bort på å lete etter mat ...ehhh, egentlig ikke, siden vi bruker sykt mye tid på dette temaet. Problemet er bare at vi ofte blir så sulten at vi bare må finne noe annet en det vi egentlig lette etter. Så ikke bare en dans på roser og vær på ferie!


Siden Hellas hadde så lite å by på så vi frem til Macedonia, som om ikke noe annet hadde ett morsomt navn. Macedonia er ikke store landet, men ikke la det lure deg. Menneskene her er utrolig hyggelige og veldig sosiale. Selv på små plasser kommer alle ut på kvelden, enten for å spise, ta seg noen øl eller bare tusle rundt og se på livet. Og det kan fort virke som om alle kjenner alle.


Siden vi allerede har vært i huset til Jomfru Maria, så tenkte vi at vi kunne fortsette i samme gata. Vi fant huset til Mor Theresa! Det vil si dette er et hus som er bygget på omtrent samme plass hvor hun ble døpt. Funfact: Tomten hvor hennes virkelige hus stod, har de nå bygget et kjøpesenter...


Men vi klør i hendene etter å komme oss inn i neste land, så vi sir oss fornøyd og setter snuten mot turens kuleste land så langt!


Sixty doing it safari style!


Epleslang uten å gå ut av bilen, det kan vi like!


Dreyer tar seg en liten vask, ontheroad style!


Tror nok ho "Rose" har gjort sitt...


Alltid kjekt med en usakelig mur midt i byen...


Ganske festelig at de har laget en øl for å få folk til og få Hellas på beina igjen...


Dette var vist et monument som ble reist her pga. en eller annen viktig handlig som tok plass her under eller etter 1. verdenskrig.


Jaja, vi skal kanskje bare være glad vi bare har fått knust ei rute...


Vi kan vel si såpass at denne leskende drikken har vi prøvd, hvem sier at reklame ikke fungerer.


Lurer på hva kompisen i campingvognen tenkte da han voknet opp og hadde fått seg ny nabo...? tror vertfal han sluttet å spille kongen på campingplassen...


Sixty koser seg under triumfbuen.


Hva skal en si... ditta er faen ikke normalt!


Mor Theresa, skal vist være en likanes dame, men vi syns nå hun ser litt skummel ut vi...


Kan nå hende noen finner dette interessant, det er nå vertfall sengen hennes.


Outside.

5 views0 comments