• Vegar Clausen

Hong Kong - 16.11.2008


Først og fremst må vi beklage bildekvaliteten på dette innlegget, sånt skjer når en roter det til med originalbildene...


Vi bestemte oss for å ta oss en tur til den ”velkjente” øyen Macau, det vil si vi leste om den i ett flymagasin på vei til Kina. Og når vi hørte at det skulle være det nye Vegas var vi solgt! Siden Reiseleder Anders ikke informerte oss om at vi måtte ha med pass, ble vi stående igjen på kaia i Hong Kong. Så det er bare en ting å si, Go Reiseleder Huus! Men etter ett par minutter hadde vi omgjort billettene våre, så vi sprang hjem for å hente passene våre. Men i kjent ontheroad stil rakk vi heller ikke neste båt, så vi måtte gjøre om billettene en gang til. Dette medførte da at vi fikk med oss ett live show med en veldig kjent Kinesisk artist som vi dessverre ikke har mulighet til å repetere hva heter.


Vi ankommer Macau og skjeldent har vell ontheroad crewet vert mer skuffet. Vegas er dritfett, og det kan man ikke si om Macau. Det eneste Macau og Vegas har til felles er at de største hotellene som Wynn, MGM og Ceasars Palace har åpnet casino der… Sorry mac, men dette er nok ikke noe nytt Vegas.


Vi kan vel ikke skryte på oss det beste nabolaget i denne byen. Om man tar seg en tur utenfor blokken når mørket har lagt seg ser man fort hvilke naboer man har. Her snakker vi gjenger med sorte, indere og horer. Så om man ønsker å gå rundt hjørne til 7 eleven, må man fort regne med en 10 forespørsler fra diverse ymse. Noe Clausen fikk kjenne godt på kroppen etter en lite episode med en litt for påtrengende dame. Hun spurte høflig første gangen, og Clausen gjorde sitt beste med å utrykke ”nei”. Den ”unge” damen fulgte Clausen helt inn i heisen, der begynte hun å mime forskjellige tjenester hun kunne tilby. Hun gav seg ikke med det første, og senket prisen for vært nei Clausen gav. Hun prøvde å dra Clausen ut av heisen i sin etasje, men Clausen la hardt mot hardt og tok heisen videre opp til vår toppetasje, 13etg. Jepp …vi bor i et horehus. Dette hostelet er faktisk rangert som nr.1 i Hong Kong, noe som kan fortelle litt om standarden på hostelene…


Selv om mye av Hong Kong er litt sliten og har store slumområder er det en butikkjede som ikke lar seg pille på nesen, og det er faktisk 7 eleven! Her finner du nemlig i tilegg til alt det hverdagslige du trenger, også Cognac av typen XO til en drøy totusenlapp!


Litt tidligere i år ble vi kontaktet av Sunnmørsposten, som lurte på om vi hadde muligheten til å dekke den første asiatiske harpefestivalen. Noe vi selvsagt ikke kunne takke nei til. Og du kan tro jubelen var stor etter det mye omtalte, 9 timers lange harpemaratonet. Vi kan vell bare oppsummere det hele med at dette var en meget vellykket festival som kommer til å bli ett fast innslag her i Hong Kong i mange år framover. En mer utfyllende reportasje angående festivalen vi bli å finne i Sunmørsposten sin papirutgave i løpet av de nærmeste ukene.


Victoria Peak var vist ifølge vår tidligere reiseleder ”top notch”, så vi bestemte oss for å sjekke det ut. Vell, hva er det å si om Viktoria Peak… jo det er ett utkikspunkt over en by som alltid er overskyet… så, jo da… I det reiseleder Anders forlot Hong Kong forekom det en særdeles høytidlig seremoni inne på hostelet hvor vi mottok vår første guidebok. Vi må vell innrømme at vi var utrolig skeptisk til denne boken, siden vi aldri verken har brukt guidebok eller kart på reisen vår. Den ble lenge liggende på rommet vårt før Clausen tok mot til seg å åpnet den for å finne ut om de hadde skrevet noe om utesteder. Etter ti minutter uten særlig resultat valgte vi heller vår egen taktikk, bare gå litt rundt til vi finner noe. (men ingen grunn til bekymring Anders, vi har valgt å overrekke boken videre til noen som kommer til å bruke den)


Ontheroad crewet vil nå benytte muligheten til å be om unnskyldning for å ha oppført seg for masse som vanlige turister i det siste. Vi har nå bestemt oss for å gå tilbake til vår mye mer vellykkede ”ta det med ro, ingen planlegging” metoden. Og ikke høre på andre reisende.

Hong Kong skyline by night.


Dreyer forhandler priser på indisk mat...


Handmade wallet from Spain.


Vi traff på denne karen i Hong Kong, som egentlig studerer i Australia. Han er fra Spania og han har en bror som studere i Tjekkia. Broren lager disse pengeholderne og de skal treffes til jul. Denne historen har gjort at vi skal få oss nye lommebøker.


Spain vs. Norway.


Dreyer gjør en innstats for et renere samfunn...


Hei og hopp, nye tvillingvenner er topp!


Grand Lisbo, Macau. (Verdens største "blomst")


Clausen og ei lokal venninne.


Hong Kong fra Victoria Peak.


Bratt bakke opp med Tram banen.


Vi har faktisk tatt turistbuss ja...


Gangstha Mama...


Eeehhh... ja...


Ei som er ute å lufter katten, Hong Kong Way.


Blir vist jul i år også!


Gir vekk gratis Jesusbilder, man-fre: 9:00-16:00


Special Price For You My Friend!


Asian Harp Festival 2008


Sneakpreview, les hele saken i sunnmørsposten.

1 view0 comments