• Vegar Clausen

Hong Kong om igjen... - 14.01.2009


Vi pakket sekkene i Australia og satte kursen mot Hong Kong igjen. Vi viste hva som kom til å møte oss og vi valgte å bo på samme plassen som forrige gang. Det var vel ikke den ”hyggelige” resepsjonen eller de gode rommene som gjorde at vi ville bo der igjen. Men plassen var meget sentral, og vi traff mange artige folk der forrige gang.


Etter 8 timer hos luftens baroner landet vi trygt i Hong Kong, og ruslet fort gjennom terminalen og bort til bussen. Gikk av på riktig stopp og rett opp i riktig etasje, så vi følte oss som to lokale helter. Så fikk vi sjekket inn og Dreyer fikk akkurat samme sengen som forrige gang. Vi hadde vel ikke vært der mer enn 5 min før vi ble kjent med Mark, Helen og Demelza. De lurte selvfølgelig på hvorfor vi valgte å komme tilbake til dette stedet, noe som kan virke litt spesielt om man har vært der en gang. Vi ble sittende å fortelle røverhistorier hele natten, og vi fikk da ”reisetips” fra de andre som har vært i de landene vi kanskje skal svinge innom. Mark hadde nemmelig vært ute å reist i 11mnd, så han hadde bare 4 dager igjen i Hong Kong før han skulle hjem til England. Det vi har oppdaget på ferden vår gjennom verden, er at omtrent alle som reiser har med seg et eksemplar av Lonely Planet. Vi har heller valgt å få informasjon rett fra de som har vært der, noe som har kommet oss til gode de siste 7 månedene. Vi føler selv at vi har opplevd mer enn de som har valgt å følge denne boken til punkt og prikke. Så vi bestemte oss for å videreføre tjenester vi stort sett bare har mottatt. Og inviterte hele gjengen på guidet tur til den store Buddhaen. Siden vi allikevel måtte ta nye bilder av kompisen. Da dagen kom hadde vi også stiftet bekjentskap med Anniina og Xenia som også ble med på turen. Vi klarte også å ta med gjengen ned til den gamle fiskelandsbyen Tai O, så vi fikk opplevd den lokale kulturen på nært hold.


Etter å ha hatt mye moro med våre nye venner, fant vi ut at det var på tide å finne ut hvor turen skulle gå videre. Og siden vi hadde Kinesisk visa med dobbel inngan i og den Kinesiske nyttårsfeiringen står for tur, fant vi ut at Kina ikke var ett dumt alternativ. Men det skulle vise seg å ikke være like lett som først antatt. Visaet var nemlig gått ut og det ville ta en uke å få ett nytt… Så etter en liten halvtime på internett satt vi med billetter til Bangkok, Thailand.


Da vi landet i Bangkok var det ikke annet å gjør enn å hive seg i en taxi for å ”finne” hostelet. Selv om vi hadde fått skrevet ned adressen på hostel med både vanlige bokstaver og thaibokstaver, var det tydeligvis ikke så enkelt. Han måtte ringe en venn (han har fremdeles fifty fifty og spørre publikum igjen) for å finne fram. Vi fant gaten og kjørte tydeligvis litt for langt, siden vi rygget 4 kvartal tilbake på den enveiskjørte gaten. Vi så endelig skiltet med New Road Guest House og vi kom oss inn. Vi stusset litt på skiltet som hang over døren til hostelet, med undertittelen, ”Jysk reiser, for dig som vil ut og reisa”!? Etter en liten time fant vi ut at vi hadde havnet på et dansk (skandinavisk) hostel som spesialiserer seg på pakketurer og oppdagelsesturer for de ”reiselystne” eller charterturister som vi kaller dem. Dette er det vi har prøvd å holde oss unna nå i 7 måneder, alt som heter organisert reising og folk som planlegger mer enn 2 dager!? Selv om dette er det verste vi har opplevd på turen, er det dessverre ikke over. Det har seg slik at det er en veldig populær plass for danske familier som har valgt å slå på stortrommen å tilbringe ett par uker av livene dere her. Kan det blir verre?! Vi har havnet på chartertur til Gran Canaria!?


Vi måtte selvfølgelig få med oss lysshowet igjen...


Dreyer med en stk kake fra en kjent lokal "baker"


Vi havnet i en liten lokal resturant, eller var det slakter...


Xenia and Clausen having a drink...


de hadde i alle fall veggene fullt av kjøtt... noe Dreyer synes er "Top Notch"


Dreyer og Mark kom i samtale med en "dverg", eller Anniina som hun også het.


Gode gamle Buddha


Anniina viser først hvordan det skal gjøres...


Trimtips nr.1, fra ontheroadtrimmen, ved hjelp av Anniina


Mark sin tolkning av statuene...


Clausen tolker den litt annerledes.


Xenia, Clausen og Anniina.


Welcome to Tai O, en liten fiskelandsby ved havet. Jo takk som byr.


Lokal fisker, catching a moment...


Tai O i solnedgang. Nei Guud så fint!


Downtown Hong Kong.


Nei Guud så fint!


More nightlife.


Clausen og Mark, samt den lokale bartenderen som lærte oss et "lokalt" terningspill


Så gikk vi til innkjøp av tequila...


Her var det tydeligvis veldig koselig...


Men så ble vi alle venner...

6 views0 comments