• Vegar Clausen

HUNGARY - The Big Race - 12.07.2012


Vi har sett en del meget spesielle biler langs veien i det siste, som i meget spesielle! Her snakker vi biler med pels som ser ut som rotter, biler med tappetårn på, noen heldekket med LED-lys osv. Ja du skjønner stilen. Mens vi satt og inntok et bedre måltid på en lokal restaurant midt i Slovakia, kom det en knall rosa Mercedes rullende inn på plassen. Da måtte vi selvsagt spørre hva greia var, og de kunne fortelle at de var fra Nederland, og var med i noe som het Garbage Rally, samme som Gumball 3000, bare med «litt» billigere biler for oss uten penger. Dem trodde vi var med siden bilen vår skle rett inn i rallyet, og det var her vi fikk en idé! :) De hadde nemlig kjørt samme strekning som oss fra Krakow, og var på vei til en party camp som lå ut på en øy et stykke unna.


Vi fikk knipset et bilde av kartet de hadde fått utdelt, og vi var plutselig med i «Garbage Run 2012»! Da vi kom til fergen var det rundt hundre biler i kø for å komme over med fergen. Så vi stilte oss i kø og håpet på det beste. Og det viste seg etterhvert at vi var langt ifra de siste!

Flere ganger kom det folk bort til oss og snakket nederlandsk, hvorav vi måtte forklare på engelsk at vi ikke snakket nederlandsk. Samtlige av de trodde vi var med på rallyet og ble lettere sjokkert siden vi hadde den feteste bilen (i følge oss selv). Selv da vi rullet ombord i fergen var det fortsatt noen som mente vi tullet, og var bombesikker på at vi var med på rallyet. Nederlenderne er jo kjent for å kjøre hardt på med rusmidler, så de tror vel fortsatt at vi var med og det er jo bra for alle parter. Skapte masse god stemning og fliring i alle fall.


Mer skeptisk ble vi når vi nærmet oss campen og alle bilene stoppet og snakket med en kar i innkjøringen. Vel, det var ikke annet å gjør enn å kjøre bort å høre hva han hadde på hjerte. Siden dette var et nederlandsk rally snakket han selvsagt nederlandsk... Men Clausen nikket og smilte og sa "yes" siden han oppfattet det som ble sagt som om vi var med i rallyet. Da var alt greit og han vinket oss inn på området med 700 andre deltagere, og ikke minst gratis campingplass! Nå koser vi oss!


Vi fant igjen nederlenderne vi hadde møtt tidligere, og de var mer enn imponert over at vi hadde klart å snike oss inn. Vi tror nok det er sant som de sir, at vist du er med på dette en gang så er du hekta, for stemningen her var helt syk!


Når vi kjørte samlet folk seg i gatene tok bilder, ropte og hoyet, de som kjørte hoyer og hilste minst like masse. Du hadde selv stoppe opp og lurt på hva f**n som var på gang hadde du plutselig møtt på disse 700 bilene som kom rullende. Nei dette må vi virkelig si at vi likte!


Først traff vi på disse kompisene ved en bommstasjon, og tenkte, litt spesi...


Men så traff vi noen til som lot oss ta bilde av dette karte, og da var vi i gang!


Slott er jo alltid fett!


Vi må ærlig innrømme at vi ikke har noen forhold til solsikker, men når det blir så mange som dette blir det jo ganske fett!


Og vi har alltid tid til litt safari!


Så var det ferga...Fremdeles feteste bilen så langt! Samt vi sklir rett inn!


Resten av bildene taler for seg selv... Regner med du setter pris på noen av de her Even Neraas!


Børsa til de som hjalp oss med kart! vi takker!


Hardt med fest, det vet vi alle...


The Camp Area - Garbage Rally 2012 - Ungarn

1 view0 comments