• Vegar Clausen

INDIA - Taj Mahal - 23.10.2012


Siden vi ikke har fått spise kjøtt enda, fant vi ut at det var på tide å komme seg videre så vi fikk oss noen billetter til et tog og satte kursen mot New Delhi, 18 kroner for en 8 timers lang togtur... må vel si det er overkommelig. Vel fremme ble vi kjent med en jente (Hey, Laia) som ikke var så gira på å tusle rundt i mørket alene, så crewet tok hun under vingene som de gode samaritanerne vi er. Og endte til slutt opp med å dele rom, selvsagt kun fordi det ble billigere... Det skulle vise seg at hun hadde jobbet som advokat i Barcelona, men hadde blitt lei og designet nå klær for å finansiere reisingen, dette er sånn som varmer et backpackers hjerte!


New Delhi er en storby og et knutepunkt for å komme seg videre rundt om i India, og siden vi skal tilbake til Delhi fant vi ut at det var like greit og bare komme seg videre til Agra, hvor du finner det velkjente Taj Mahal! Dette er noe vi virkelig har gledet oss til å se, bare synd Sixty ikke fikk blitt med...


Vi hadde fått et tips med Laia om et «hotel» som het «Hilltop» som lå midt i mellom togstasjonen og Taj. Dette skulle være både billig og bra, så da var det ikke vanskelig å bestemme seg. Prisen var helt kurant 35 kroner natta for begge to, samt at det lå litt unna alt maset i sentrum. Vi fant fort ut at dette var en litt morsom plass, sjefen en litt rund kompis som sitter å skuer utover hagen sammen med kompisene sine og drikker te, mens det er ansatt en annen kar som heter «Bola» Som må gjør alt, og da mener vi alt! han bærer bagasje, vasker, rydder, lager mat, ja alt. Samt han sover utenfor (ute) resepsjonen. Står opp først og legger seg sist, og uansett hva vi spør sjefen om så roper han bare på Bola, eller rettere sagt Boooooooooolaaaaa!! ...noe vi hører hele dagen.


Så kom en av de mest produktive dagene i crewets levedager, takket være en tukk-tukk sjåfør vi leide for en hel dag, 60 blanke kroner... ja vi vet det ikke var gratis, men vi er bare på ferie en gang av gangen. Men så kom han og hentet oss klokken 06.00 også da, ja du leste riktig null seks null null! Dette for å slippe den verste køa på Taj Mahal siden de lokale strømmer på i åtte tiden, og så får en jo med seg soloppgangen også.


Så etter å ha sett altfor mange tempel var sjåføren klar for å prøve å lure oss inn i diverse lokaler han tydelig hadde provisjon på. Men det er nå greit nok det, fikk nå sett en del morsomme ting og trekker du fra 90% av det de forteller deg så har du kanskje noe som begynner og ligne på sannheten.


Neste dag var vi mer eller mindre ubrukelige etter «Turist 2.0» og tilbrakte dagen mest i horisontal stilling, men i det vi tuslet ut i hagen for å få oss noe middag/kvelds fikk vi oss en liten overraskelse. Der var det nemlig rigga opp til fest! Det viste seg at det var noen som hadde leid hele driten og skulle ha forlovelsesfest der. Så nå var hele hagen fylt med «julelys», stereo, stoler, mat og ellers alt en god fest trenger. Så da var det bare og slå seg ned å bli med på morroa. Bola kom også bort og visket til oss at vi ikke måtte bestille dessert i dag for han hadde lurt unna noe vi skulle dele litt senere når sjefen var reist. Så etter at sjefen hadde reist hjem pga. litt for mye whisky, var det dessertparty på rommet vårt. Bola kom til og med med en halv flaske med Sprite som en gjest hadde satt igjen, og som han hadde gledet seg til å drikke i mange dager. Så nå kosa vi oss!


Så skal du til Agra kan vi på det aller varmeste anbefale «Hilltop Hotel» fantastisk plass uten noe som helst mas.


Å ja, vi gav selvsagt Bola litt penger i det vi stakk ...og det er ikke ofte vi gjør!


Litt kaotisk i det toget ruller inn på stasjonen...


...fordi det er fult, og får du ikke plass må du vente til neste tog kommer.


Her ble fristelsen nesten for stor, opptil 1000rs i bot (100norske) hadde det ikke vert for at du risikerer fengsel så hadde dette togt stoppet promte!


Fattig ja, men parabol skal de ha!


Da begynner vi rolig med Baby Taj Mahal.


Som faktisk er mer detaljert en storebroren, pluss du kan ta bilder inni ...tror vertfall det er lov.


Så til the real deal, Taj Mahal!


Er nå ikke noe å si på denne gravstøtta...


Gjør seg til og med i skumringen.


Jentene skubber og kompisen sitter på ...noen som har skjønt det.


Til og med fluene her nede ser jo litt spesi ut... eneste som er sikkert er at dinna flua har sånn derre hivmalaria! å får du de så er det et helvette og bli kvitt!


Agra Fort.


TTT... ganske sikker.


Er jo drit lett å legge puslespill når alle brikkene er like...


Full havre på slipemaskinen, her lager vi...


...sånne, som skal felles inn i diverse bordplater, sjakkbrett osv.


...og sånne, til å sette fra seg en iskald en på.


Ja men det blir sikkert flott ditta.


Gutta på teppefabrikken vever tepper.


Ferdig vevde tepper blir vist behandlet med noe kjemikalier som hjelper mot dyr og holdbarhet, men det skjønte du kansje av alt værneutstyret han har på seg...


The Party Garden!


Brudgommen.


Masse sermonigreier som skal både spises og drikkest.


Bruda er liksom ikke like glad som resten av gjengen...


Åååå.... så lykkelig!


Jaja, kidsa er vertfall glad!


Å så må du jo bare elske gangstamama!


Så en gladsak helt til slutt! Indy er tilbake på rommet vårt!

3 views0 comments