• Vegar Clausen

ISTANBUL - Dreyer's Dag - 19.07.2012


Bursdagen til Dreyer begynte jo med e tt smell, med "The Naked Man"! Vi syns Istanbul hørtes ut som en kremen plass å feire den store dagen så vi satte kursen dit. Eneste vi viste om Istanbul var at Dreyer hadde hørt at en måtte krysse en bro for å komme dit, og Clausen hadde hørt at det var en bro som var veldig poppis å fiske fra... Så vi var ganske sikker på at de vertfall hadde en bro der...


På vei inn til Istanbul oppdager vi plutselig at det er en gjeng som begynner å rygge midt på motorveien...? Vi burde kanskje tatt hintet men fortsetter og havner da i et virrvarr uten like, og de tre felta på motorveien ble plutselig til fem felt i tillegg til alle motorsyklene, som det er mange av! Og alle skulle presse for å prøve å komme seg frem... Dette pågikk i nærmere 2timer før det løste seg litt opp, og folk fikk fart på bilene. Men da ble det bare verre, for kjørestilen er den samme bare i større fart, og det virket som om det ikke fantes noen regler. Var det plass var det bare å gi en liten tut på fløyta så var alt ok.


Det hjalp sikkert ikke på at politiet som kjører motorsykkel med to stk på var de verste av alle, samtlige som passerte oss dulta borti biler, så her lønner det seg å ha gammel bil. Da vi kom inn til sentrum var det fremdeles stappfullt av biler og mennesker, og da hjelper det ikke at gatene er så trange at det så vidt er plass til en bil. Dette er jo virkelig synd for Istanbul virke som en rimelig fet by, men etter noen tapre forsøk på å finne en parkeringsplass, bestemmer vi oss for at hit må vi tilbake uten bil! Og du trenger helt sikkert en 2ukers tid for å sjekke ut alt byen har å by på. Så vi tenkte vi skulle prøve å komme oss ut av sentrum, men det var lettere sagt enn gjort. Dette var den mest krevende trafikken vi har hatt så langt, og du må virkelig holde tungen beint i munnen.

Så fra vi startet på dette prosjektet til vi kom oss der ifra hadde vi nå brukt i overkant av fem timer, noe som uten trafikk vill gått på en 15-20min... Så bil i Istanbul, det er bare tull! Ja, det stemmer, der fikk dere et lite rim sånn bare fordi dere er så grei!


Med unntak av "The Naked Man" så var folk der borte ekstremt vennlige, folk vinket og fløytet, ropte til oss fra bilen når de kjørte forbi og er stort sett bare glade. Clausen som har opparbeidet seg fri-kort på Fellini, skjønte nå litt mer hvorfor de er så hyggelige der. Vi må si vi likte Tyrkia bare bedre og bedre! Det viser seg at dette landet hadde mye mer å by på enn Alanya og fulle skandinaviere. ...ja vi vet, det er jo dit vi skal nå, og ja, vi kommer til å være brisen i en uke, men det er jo ferien i ferien vår. For som alle vet, ferie er ikke for alle!


Så kort oppsummert ble den store dagen tilbrakt i bilsete, med unntak av et stopp hos en rimelig lokal kompis som solgte Donner Kebab i en liten by vi klarte å kjøre oss vill i. Her var det såpass lokalt at sønnen måtte springe over veien for å kjøpe noe å drikke til oss. Men mat kunne han å lage, så etter at han hadde fått frem setningen "Iran kaputt", noe som flere tydeligvis mener her, heiv vi oss på veien igjen for å få noen kilometer til på Sixty... (Dreyer hadde ikke i seg en dråpe alkohol, noe som ikke har skjedd de siste 6-7-8-9 årene han har hatt bursdag. Ikke ei pils en gang, så totalt avhold! «Så her ser du Farfar, nå blir det noe av meg også! :)» )


Vi nærmer oss første delmål, Alanya. Det kan virke som om vi kommer til å komme dit i tide til å treffe gutteklubbengrei, men vi har fremdeles en god del mil som skal kjøres. Første mål for dagen, ja selvsagt etter å fine en superlokal kompis og spise frokost hos. Var å trekke frem en ny plusskabel fra et av dem mange prosjekta i bilen, siden den tok fyr. Har muligens glemt å si det, men når vi var i Latvia og skulle vise Raivis alle de "smarte" løsningene, var det noe som gikk litt galt og ene plusskabelen ble jordet så hele driten brant opp... Dette er selvsagt en quickfix, men det skal gjøres, og det er ingen som gjør det for oss...! Det må vel også legges til at dette var omtrent den eneste ledningen Dreyer har lagt opp... Go Dreyer! (Dreyer sitter fortsatt på sitt og sier han la opp kabelen etter bryteren og mener da Clausen la opp en for tynn kabel fram til bryteren. Kabelen som brant opp var den fram til bryteren, så her mener vi leserne må avgjør hvem som gjorde feilen. Clausen skylder forøvrig på dårlig jording og bryteroppsett. Så da får dere velge selv hvem som er vinneren)


Etter ny ledning, skifting av en bryter og en runde med limen var vi back in business. Godt fornøyd med egn innsats bestemte vi oss for å feire med photoshoot av Sixty, så vi dro på ekspedisjon innover noe fjell på jakt etter en passende location og fjelløver selvsagt. Litt skuffet over at vi ikke fant fjelløver, men med et knippe gode bilder av Sixty i lommen, var neste ting på agendaen «sommersveisen». Siden vi rett og slett ikke ser ut! Vi fant en sjappe i en avsidesliggende "by" som virket som en bra plass. Vel hva skal vi si, hårvask, hårklipp, barbering, ørehårklipp, nesehårklipp, hode/ansiktsmassage, armmassage og mens Dreyer ble smurt inn i velluktende oljer fikk Clausen fikk trimma mopedbarten og alt dette for 35 kroner ...litt dyrt men vi er tross alt på ferie, så dette går seg til.


Men så fikk vi en liten "bump in the road"! Etter at Dreyer hadde funnet den rimeligste stasjonen å fylle diesel på, (dieselprisene er utrolig viktig for han, og det er blitt en fanesak) skulle vi bare kjøre den siste halvtimen inn til Alanya. Dette ble plutselig litt mer komplisert enn først antatt da Sixty ikke vill starte igjen... Problemet var at vi ikke fikk av alarmen. Det endte med at vi måtte skubbe han vekk fra pumpene og så var det bare å begynne og feilsøke... Når du har en ute-temperatur i overkant av 40grader, og et motorrom på syvhundretusen grader så blir det noe svetting for å si det mildt!


Og det hjelper oss lite at kompisen som eide bilen før oss var veldig glad i å bruke strømtjuver og rød kabel som i bare rød! (Noe vi forøvrig har fortsatt med for å holde det «stilrent», og fordi vi gikk tom for svart kabel, men vi vet jo i alle fall hvilke kabler som går til hva! Så det er jo helt innenfor) og så har det mest sannsynlig vært salg på elektrotape, for det er det mye av...(det har ikke vi brukt så mye av, for det er dyrt!) Men etter noen liter med svette, og noen nye fans på lista var Sixty klar! Null stress med joggedress! Alanya next.


Noe kjente greier som ligger i Istanbul...


Ny plusskabel på G...


Her kjører vi faktisk fra Europa og over til Asia! CHECK!


Det er bedagelig ditta esel-livet.


Sixty koser seg på vei opp fjellet!


Ingenting kan stopp han!


Noen kaller det opplevelser for livet, vi kaller det tirsdag.


Skiltet har fått knekken...


Klippe plen, det kan de!


Her ser du hva du må kjøpe til datteren din Einar... :)


Vi liker de som ser opp til oss, og prøver så godt de kan å lage en safari (laste)bil...


Her ga du oss en liten støkk Sixty! men "we fix"!


Og da var vi endelig i Alanya!

3 views0 comments