• Vegar Clausen

ITALIA - Pizza & Pasta da vet du... - 18.09.2012


For Italia hadde vi et par mål... Venezia, San Marino, Roma, Vatikanet, Pisa og finne ut hvor mye en Vespa kostet. Da vi kom til Venezia, uten kart, rotet vi litt rundt for å prøve å finne Markusplassen. Det er nemlig sykt mange gater og lite skilt, i alle fall de plassene vi klarte å rote oss inn i. Men vi oppdaget fort en måte å finne ut om vi var på riktig vei, det var bare å sjekke prisen på ei flaske vann... Det steg nemlig hver 500m til nærmere «sentrum» du kom. Så da var det ikke lenge før vi stod midt på den kjente plassen. Og etter at vi hadde fått knipset vår del av turistbilder, var det bare å finne seg en sjappe for å inntas Italias første pasta.


San Marino, et land i landet! Gammel by på en fjelltopp midt i Italia, turister, turister, turister...


Roma er muligens den feteste byen vi noen gang har sett når det kommer til gammel arkitektur. Og har du vært her så skjønner du hvorfor de sier at «Roma ikke ble bygget på en dag» Her snakker vi om bygninger så spektakulære at de i hvilken som helst annen by ville vært hovedattraksjonen, men her er de ikke annet enn en kebabsjappe i skyggen av de virkelige store mesterverkene. Så slumpet vi bort på noe de kalte Colosseum, et slags teater av gammel opprinnelse som kunne trengt litt renovasjon, eller så er de kanskje ikke ferdig å bygge det enda.


Vatikanet, enda et land i landet! Stor kirke og en plass midt i Roma, turister, turister, turister...


Pisa, hva skal man si? tårnet er fremdeles skjevt.., og alt som kan krype og gå av turister skal på død og liv prøve på diverse morsomme måter å enten holde det oppe eller rive det ned. Noe som faktisk er mer underholdene å se på enn selve tårnet. Vi brukte heller dagen til å springe rundt å gi folk «high five» noe som stort sett ble møtt med ett smil.

Og en Vespa koster 17’000 kroner, i alle fall den vi fant og ville ha.


5kg med Nutella, for de få som er litt over middels interessert i Nutella.


"Ku"ltur


LML Star 151 - "Vespa" - 150cc brun/krem m/chromekit! Snart til salgs på Ontheroad's NetShop! For flere farger og motoralternativ er det bare å ta kontakt. Andre spørsmål eller lurer du på noe, er det bare å ringe for en hyggelig og uforpliktene prat. Mvh oss i Salgsavdelingen, Ontheroad TvShop!


Alltid hyggelig å møte iherdige fans, og som han selv sa så klart i fra om "I want to be a part of this, i realy do! Ontheroad sounds great!"


Han ville ikke gi seg med en "pose"! Så siden han hadde så mange på lur ble det faktisk plukket ut to stk til å vise gleden for å få vær en del av ontheroad!


"Party! Party! Atention all you party people, the party keeps going on at Auditorium until the morning..". eeehhhm, Alanya til Italia...


Som San Marino og en hel gjeng med andre byer, de skal absolutt bygge alle husene sine på de minste fjelltoppene.


Ikke mye å skryte av det her, så her har Vatikanet noe å lære av nabolandene. Til dere oppservante lesere som har vært i Vatikanet kjenner vel dere igjen søylene i bakgrunnen og kan da plasere dette bilde inne på den store plassen i Vatikanet! Så da har vi vært der også, til dere andre er det bare å google vatikanet for å finne andre finer bilder fra samme plass.


Padlock "chain of love".


Vinflaske for de som samler på litt spesielle ting.


Også ølflasker for de som samler på litt mer koselige ting.


Colosseum.


Heeeer snakker vi Campingbil!


Så svinget vi bortom for å se hvordan det stod til med båten vi har bestilt, men den skal jo ikke brukes før neste tur. Så nok om det nå!


Ontheroad-marinert kylling, rullet i skikkelig italiensk skinke med "spansk" paprika og sprø potetflak. En grilling i verdensklasse!


Så etter å fyrt opp grillen oppdaget vi en hel gjeng med livbåter et steinkast unna. Costa Concordia, så det var ca her.


Selv for de som sliter med å lese skilt, skjønner vel at dette er Pisa.


Turister! (se filmen)


Så hadde vi hørt gjetord om noen fargerike landsbyer på Italias vestkyst, og vi fant det vi letet etter...


...helt til vi kom hit. Så da måtte vi kjøre i en time tilbake, og fikk kun sett et par av byene!?


Enkelt er bare tøffere enn andre, så her måtte vi gi tapt! Han hadde det også en 4-5 andre plasser på bilen, som verken vi eller kameret klarte å fange opp, så det kunne dokumenteres.


Når vi for en gangs skyld skal legge oss inn på en camping er vi ikke så opptatt av hvor mange stjerner plassen har. Vi plukker plasser vi føler ser bra ut...

4 views0 comments