• Vegar Clausen

KOSOVO - The conflict sone - 01.09.2012


Dette har vi sett frem til, Kosovo! Nå starter jakten på krig, konflikt-soner, tankser og UN soldater. Eneste rådet vi har fått så langt var å holde oss mest mulig til veien, siden det er en god del udetonerte landminer etter krigen. Så Sixty må nok holde seg mest mulig ontheroad.


Vi hadde nok sett for oss litt mer «krig» her nede, litt slik som du ser på nyhetene. Der tok vi feil. Det er klart det er noen militærkjøretøy her og kulehull i veggene, men ser du bort i fra det så er det ikke mye som minner om konflikt-sone.


Det som er morsomt med Kosovo er at det er et veldig ungt land, ikke i den forstand at landet ikke har eksistert lenge (det har det forsåvidt ikke gjort og er faktisk et av verdens yngste land om du lurte, men vi sikter nå til personene her). Her er nemlig 70% under 35år. Og det aller viktigste her er å sitte på kafé og drikke kaffe, og se på folk som går forbi. Noe som gjør at du finner tre cafeer på hvert gatehjørne. Så det er vel trygt å si at folk her nede tar det rimelig piano.


En annen ting vi har lært oss er betydningen av ordet «holiday» Vi satt nemlig i bilen og hadde ei runde med stein-saks-papir gående for å finne ut hvem av oss som skulle gå opp trappene for å høre på pris på et motell litt i utkanten av Prestina. Ide Dreyer fikk øye på ei godt utstyrt dame i en litt for kort rosa kjole, og med ei litt for stor utringning som også var på vei opp til resepsjonen. Han tok en for teamet og sprang opp og hørte på pris. Den unge damen i roas kjole gikk merkelig nok rett bort til en halvfeit kar i pensjonistalderen. Der satt også en annen ung dame i lag med en litt slumkar, så det hele virket litt rart. Her hadde de to typer overnatting. Ei hel natt, eller en «Holiday», som var 3 timer... For her er det poppis med horer! Spesielt morsomt når kompisen som driver kåken sir «dette rommet er for de som skal sove over», så da kostet det litt ekstra for oss som kun skal sove.


Dreyer hadde fått tips fra en venninne (Hei, Jeta) som er fra Kosovo om at vi måtte oppsøke en liten by som heter Peje, denne byen var kjent for å ha de fineste damene i hele Kosovo. Vi regner selvsagt med at dette er sant og ikke noe hun bare sa fordi hun selv er fra denne byen... Så da var det ikke annet og gjør enn å finne denne lille perlen. Vi hadde også fått beskjed om at «the thing to do» er å sitte på en av de mange kafeene langs gågaten og se på jentene som går forbi, her er det konseptet «se og bli sett» som gjelder. Det er jentene som står for gåingen mens guttene sitter på café, dette kan vi like.


Men vi klarte selvsagt å bli sjarmert av noen britisk/kosovoske jenter som promoterte en animasjonsfestival, så da var det ikke lange stunden før vi satt i en kinosal sammen med hele tre andre og så på filmer så spesielle at vi tviler på at NRK2 hadde sendt de, selv på nattestid.


Dette har vi ventet på...


Nei guuud kor flott!


Du vet du er på riktig plass når det er egene skilt for tanks!


Der satt det jaggu en på lur...


Da har bilen rullet 10'000, blank! Pristina - Kosovo!


Bevis...


Vi sier ikke at MacDonald's har rappet designet fra denne burgersjappa, men det er da ganske likt...


Finn en feil på motelrommet vårt...


Hey, Norm!


Var vist veldig poppis å ta bilde av Mr. Bill Clinton, så da gjorde vi det også...


Vi sir heller ikke at EuroSport har rappet logoen fra denne lokale spillesjappa, men helt seriøst, denne er da ekstremt lik...


Newborn!


Sixty i godt selskap!


Vi prøver stadig å blende inn, men blir bare jaget vekk...


Gas station Kosovo style!


Er ikke stort bedre den lokale kiosken heller...


Og her er kanskje litt av grunnen...


Ka i fa... ditta er bare ikke normalt!


Huset har fått knekken...


Det er det samme med billige motell, som meg billige IKEA møbler. Man må montere sammen selv...


Animasjon festival.


Sponset av den Norske Ambassaden? virkelig? da har de ikke mye å bruke pengene på...

3 views0 comments