• Vegar Clausen

KRAKOW - Her går det unnar Gunnar! - 09.07.2012


Etter å ha kastet bort alt for masse tid på tull, har vi nå litt å kjøre inn så vi får ikke utforsket like mye som vi egentlig vil, siden vi skal møte Gutteklubbengrei til en uke fylt med appligøyer i Tyrkia.


Litauen gjør vi unna på vel en dag, men vi rekker å få med oss en gammel by, et lokalt måltid og litt øl. Dreyer prøver seg på noe superlokalt, og ender opp med potetball og øl med brødsmuler i....? Jaja, neste stopp Warszawa, Polen! Å satan for en temperatur! Her snakker vi 35 grader, noe som er greit, men luftfuktigheten ligner ikke grisen. Nå begynner det å ligne på ferie her!


Og nå er vi «back in business», og vårt aller første hostelbesøk på turen! Alltid kjekt med andre reisende, ikke at vi har gått lei av historiene til hverandre enda, men dere skjønner...men på vei til hostelet skjer det vi har ventet på... Clausen kjører på en vei og må snu fordi det ikke er lov å kjøre dit han vil, og han får noen tegn fra en bussjåfør som tydelig indikerer at han ikke har lov å kjøre der. Så han snur, men Dreyer er sta å mener det bare var fordi de lå i feil fil. Clausen snur å prøver på nytt. Han kommer litt lengre men får igjen en del tegn som indikerer at han er på feil vei. Han legger også merke til at det bare er busser og taxier rundt han. Dreyer svarer at dette ikke var noe problem, og at det bare å kjøre på.


Vel... Det var ikke politiet som stod litt lengre fremme helt enig i... Vi kan vel si vi var mest redd for at de skulle begynne å pirke på bilen, så Clausen prøvde å dra noen vitser å fleipet med at vi er dumme turister, noe som gikk overraskende bra! Politiet hentet til og med en kartbok for å vise oss veien. Da vi skulle til å dra sa han "but I have to give you a ticket" fuck! Denne trodde vi at vi hadde i boks... Men lettelsen var stor da vi oppdaget at boten var på svimlende 200norske. Så da var det bare å grave ned i lomma å pirke opp noen krølla femtilapper. Og da vi dro stoppet politiet trafikken med manuell dirigering å vi fikk komme oss på riktig vei, noe som egentlig var verdt 200 i seg selv... (Dreyer mener fortsatt den dag i dag at forbudskiltet som stod der ikke kunne tolkes av turister så lenge man ikke kunne lese den polske teksten, og at vi sparte mase tid på å kjøre kollektivgata gjennom sentrum! Vi hadde også ikke hatt denne gode historien legger han til som en avslutning)


Og når vi kom frem til hostelet og fikk gratis parkering rett utenfor, var alt klart for noen dager med nye eventyr.


Nei men det er gerit det, bare parker der du...


"Ku"ltur


Happy happy!


Benken har vist fått knekken...


Don't worry, be happy!


Noen som driver å går oss i næringen her!


Concrete artwork!


Jaja, gikk nå litt verre for han kompisen her enn det gjor for oss...


Besta på tur...


Bare å betale da...


Får ikke parkert nærmere døra enn ditta!

3 views0 comments