• Vegar Clausen

Lao Lao - Go Tube! - 30.03.2009


Dette liker vi, Laos viser seg å være verdt hver eneste time vi tilbrakte på den forbanna bussen. For her er alt laidback og folk er utrolig hyggelig, ikke minst er alt veldig billig. Noe som alltid hjelper.


Bare sånn for å forklare litt hva vi mener med ”veldig billig”, kan vi fortelle at vi kjøpte en liter med det lokale brennevinet ”Lao Lao” som faktisk er så lokalt at de ikke har etiketter på flaskene, hmm… dette hørtes litt kjent ut, lurer på om du få kjøpt det samme på sula… jaja, nok om det. Denne flasken kostet da altså 10’000 kipp eller rettere sagt er under ni norske kroner. Go alcoholic!


Vi er nok en gang i besittelse av eget hus, denne gangen en smule større en hva vi hadde i Thailand. Og restaurantene her er bare de kuleste, de har store ”senger” med bord i midten og alle har sin egen tv-serie som de sender hele dagene. De mest populære er Friends, Family Guy og Simpsons. Så her er det lett å bli sittende litt lengre en planlagt, men hei, vi har da ikke dårlig tid, har vi?


Vi benyttet også ene dagen til å leie oss en scooter for å sjekke hva som ligger rundt her. Vi fikk også med et håndtegnet kart som gav oss ”veibeskrivelse” til viktige ting som bensinstasjoner, marked og grotter. Veibeskrivelsen til bensinstasjonen var tennelig enkel, bare å ta første til venstre og krysse rullebanen til flyplassen!? Vi kjørte en liten stund etter dette ”kartet” før vi måtte legge det på hyllen. Vi endte til slutt i en liten lokal landsby som ikke kunne by på så mye mer enn vannmeloner og en barneskole. Så etter noen timer i ødemarken ble vi nødt til å snu, vi fikk da selvfølgelig tid til å se hvordan de lokale har det i dette landet også. Siden vi har gjort dette i alle de siste 5 landene vi har vært i, begynner det å bli samme opp igjen. Dog en artig liten gjeng som smiler når vi kommer rullende med neonbrillene våre.


Hovedattraksjonen her er å leie tube å cruise ned elva, hvor det ligger barer/utesteder som drar deg inn for påfyll av alkohol. Høres bedagelig ut ikke sant? Vell vist du tar deg en tur i gatene her, tar det ikke lang tid før du finner folk med brekte armer, krykker og stygge blåmerker i tryne. Dette skyldes at det faktisk ikke finnes noen regler her, og det hjelper lite at alle barene har montert noen jævla store slynger som lett kaster deg femten, tjue meter. Og med alkohol priser vi Nordmenn bare kan drømme om, er dette en litt farlig kombinasjon. Og som om dette ikke er nok, kan du også bestille såkalte ”Funny Shakes”, for den som liker å se verden med litt andre øyner. Så dette er muligens det mest morsomme …ehh, mener utrygge ”arrangementet” vi har sett. Synet av drita fulle jenter med teksten ”sperm container” på ryggen som slenger seg fra dårlig bygde tårn ut i elva og ”dommere” som sitter med poengtavle er rett og slett priceless!


Så etter en liten dag med å sjekke trykket, skulle vi endelig få testet tubing. Vi huket oss på Kristin (den hyggelige jenten som lånte oss penger slik vi kom oss inn i Laos) og hennes seks svenske venninner. Så dette kunne bare gå en vei, i tillegg til alle vinklene de kjempe slyngene ville slenge oss da. Det eneste som er litt kjipt her, er at utestedene må stenge klokken tolv eller et (dette er muligens den eneste regelen de har her) men hva gjør man da? Jo man starter drikkingen klokken ett. Dette medfører at en er ”full”stendig (nok en How I Met Your Mother, highfive) møkings klokken fire, fem. Noe som er et litt morsomt avbrekk fra den ellers så velkjente midnattsfylla.


Så for å oppsummere kvelden ehh… dagen, kan vi vell si at det var masse våte halvnakne damer, alt for mye billig alkohol, fete slynger og ikke minst tubene selv. En god nier på ontheroad crewets must do list (ti er nirvana).


Eneste skadene vi kan lokalisere så langt er litt såre kroppsdeler og Clausen har muligens brekt en tå igjen… Så dette ser vi på som en brakendes suksess!


Noen tilber buddha, andre denne doningen.


Lakkverksted... for de som er interessert i slikt.


Nei dette var da vertfall ikke barnslig!


Kristin og de seks svenske...


Halvnaken dame i luften...?


Kristin, den hyggelige norske jenten som lånte oss penger på grensen...


Clausen får teksten "the sexy beast" skrevet på ryggen...? ps. man får ikke velge tekst selv...

Clausen & Kristin


Denne sklien måtte selvsagt testest, vi fikk riktignok beskjed om at det var to stk som hadde brukket skulderen... men dette var jo mange timer siden...


Etter en litt lang tur fikk vi nok, å prøvde å komme oss vekk fra elven (ilag med en hyggelig svensk jente vi møtte på bussen)


Og etter vi hadde funnet en tuk-tuk inntok Clausen og denne kompisen taket...?

3 views0 comments