• Vegar Clausen

NEPAL - Light Festival - 22.11.2012


Vi hadde lenge hørt gjetord, ja nesten myter om nabolandet, Bhutan. Og til mer vi leste om dette landet til mer hadde vi lyst å reise dit. Problemet er bare at du slipper nesten ikke inn, dette er selvsagt litt av grunnen til at vi vil dit. For å komme seg inn må absolutt alt være booket, og du må ha en guide som følger deg 24 timer i døgnet, du får ikke lov å gjøre noe på egenhånd... Som du skjønner så er ikke dette akkurat gratis, men vi har nå fått tak i noen billetter, guide og visum. Så skal nå bli spennende og se hva som skjer når vi kommer frem. Problem nummer to var at pga. en lysfestival som varer over en 5 dagers periode lå akkurat til da vi skal reise. Noen som gjorde at det ikke var fly å oppdrive. Dette passet litt dårlig siden visumene våre for Nepal gikk ut... så da var det bare en ting å gjøre, få utvide Nepal visumene og henge seg på lys-festivalen.


Clausen som følte han hadde kommet med litt lite til ontheroad-bordet i det siste, fant ut at han skulle få seg litt mer blekk på kroppen ...så vi vertfall fikk et bilde å legge ut. Men da han endelig hadde funnet den «riktige» sjappa og fant ut hva det kostet, ble det plutselig endring i planene... Men mer om dette i en «Tattoo Spesial»


Det skulle vise seg at lys-festival var poppis her borte, og som vi har fått opplyst så er det Nepals nest srørste festival. Alle vasker og pynter butikkene sine og tenner på en masse lys og maler store bilder på veien med farget pulver og bønner, samt en ofringsgave. Deretter en vei av lys, farger og blomstrer inn i butikken til nok et ofringsbord. Dette for å lede «lykkeånden» inn i butikken deres for og velsigne dem og bringe dem lykke. Det er sagt at ånden bare besøker den reneste butikken/restauranten så dette tar dem på ramme alvor!


Mer irriterende er alle dritungene som springer rundt og driver med noe som ligner på julebukk, blandet med sånne heiarop vi hadde på barneskolen... hvor en roper noe og resten svarer (hvem er best? 4. klasse! hørte ikke! 4. klasse!... ja du skjønner) så sånn springer de fra butikk til butikk og står i døråpningen og gneller opp igjen og opp igjen til eieren gir dem penger... Jævli slitsomt!


Men folk er blide, spiller musikk, danser i gatene så vi kan ikke annet en kose oss!


Hardt å vær pleddselger.


Dette pynter du alt med, og da mener vi alt! butikker, busker, biler og folk...


Siste skrik fra tv-fronten! er dette den nye Apple-Tv'n?


Thamel


Habaneros


Ja nei, søppeldunker er oppskrytt...


Farger, farger, farger og farger


Fuglefestival.


Herby da vet du...


Clausen ble lurt på prikk i panna ...btw. det er et helsike å få av!


Nepalske pledd i 100% Yak ...ikke umulig det ligger et slikt i ryggsekken når vi forlater Nepal.


Ofringsgave og en vei for å lede "lykkeånden" inn i butikken for å bringge god lykke.


Og noen skal alltid ha mer lys å mer blomster an andre... ikke alltid like lett å komme inn i butikken etter at dem er ferdig å pynte, dette er trappa på vei inn i butikken.


Vi fikk feiret lysfestivalen på skikkelig måte (siden strømen gikk) så da ble hele "hotellet" vårt lyst opp av stearinlys.


HMS-ansvarlingens vurdering, "kjør på!"


Festival of lights.


Litt imponerende... blitt laget ved å legge utover bønner og farget pulver.


Close up.


Original sleeve til iPad Mini...


Festivalstemningen i Nepal.


Haaaaaaaaaaalo best'n!


Say no more...!


Pappeske, sekk og bål, eller et et-roms i Kathmandu.


Kosetjukken!


Nepalsk Kama Sutra, for spesielt interesserte...


Så en Spaceinvaders helt til slutt ...Ontheroad crewet liker!

5 views0 comments