• Vegar Clausen

NEPAL - The Land of Himalaya - 17.11.2012


Etter at Formel1 var i boks hadde vi sett oss litt lei på New Delhi, og var klar for noe nytt... Og siden vi har dobbel entrance visa til India, så har vi muligheten til å forlate landet og komme tilbake innen en gitt tidsfrist, så da satte vi kursen mot Nepal. Først var planen å ta noen tog og busser, flere tog og flere busser siden det ikke er noen direkte forbindelse mellom Delhi og Kathmandu, og denne turen ville tatt ca. to døgn. Siden vi er «litt» lei disse urintågene, ja det er lukta du finner i, på og rundt togene, fant vi ut at vi skulle koste på oss en flybillett og korte ned turen til noen få timer.


Etter en time i flyet kunne vi endelig se den velkjente fjellrekka Himalaya, som er i besittelse av 8 av verdens høyeste fjell, med Mount Everest som kronen på verket. Etter litt papirarbeid på flyplassen, og noen dollar fattigere var vi i besittelse av Nepalske visum og vi kunne sette våre bein på Nepalsk jord/fjell.


Vi hooket opp med noen andre backpackere, prayet en taxi og satte kursen mot Thamel, som er et strøk for backpackere og trekkinglade globetrottere fra hele verden. Vi var rimelig trøtte siden vi reiste fra Delhi null fem tredve, men vi ble allikevel med en lokal kompis bort på et eventbyrå for å se hva de hadde å tilby og hva ting kostet her. Der traff vi en kar som hadde glemt å ta retalinen sin, og som skulle ha oss til å gjøre alt mulig... han begynte med «hvor mange dager skal dere vær her» vi sa ca 15 dager og han satt opp en liste over alle dagene, som i dag1, dag2, dag3 osv... og han skulle ha oss til å gå 11 dager trekking i fjellet, rafting, strikkhopp osv. osv. Det som var litt kult var at kompisen faktisk hadde vært på Mount Everest to ganger, og hadde samarbeidet med Discovery Channel. Etter en time eller to, med så mye detaljer og informasjon om alt mulig at hodene våre holdt på å eksplodere, hadde vi fått nok og var vi klar for frokost, så etter litt om og men klarte vi til slutt å komme oss ut.


Kathmandu er en ganske kul plass, selv om Clausen ikke fikk med seg det til å starte med, han syns nemlig det var morsommere med dissa bakteriene han hadde fått i seg for lenge siden. Og tilbrakte det meste av tiden til å ligge på «hotell»rommet og springe i shutteltrafikk på toalettet. Så etter en stund måtte han innse at slaget var tapt, og fant seg et sykehus hvor de kunne få litt skikk på han igjen. Det skulle vise seg at han hadde fått i seg et ekstremt hissig virus, men etter noen dager med riktig type antibiotika og x antall liter veske tilført direkte i blodårene var han tilbake på beina igjen og klar for nye eventyr.


Siden Clausen ikke fikk oppleve så masse den første perioden i Nepal blir det neste avsnittet fortalt gjennom Dreyers øyne.


Jeg var nok en gang på tur alene og hadde da nok å henge fingrene i, dobbelt så mye slik jeg har regnet på det. Når vi er to stk, ser vi dobbelt så mye, så når jeg er alene må jeg da bruke dobbelt så lang tid på alt, logisk sant! Så jeg har brukt mye tid på å vandre rundt i gatene her i Kathmandu. Jeg ser på meg selv nå som litt over middels lommekjent i byen her og har vurdert å starte med guidet turer rundt i området. Så da er det bare å ta kontakt om det skulle høres ut som noe for deg! Når man kommer seg ut av det verste strøket her, og slipper de overivrige selgerne er faktisk dette også en plass med hyggelige folk! Det blir fort litt travelt i Thamel når alle du går forbi skal selge deg, weed, hasj, lady, opium, massage, jacket, carpet, scarf, tea, food... ja... alt!


Så jeg fant ut det var på tide med en ekspedisjon, og tuslet bort til en lokal buss og hoppet på. En halvtime senere var det tid for bussbytte og jakten på neste buss. Et sikkert tegn på at man er på en plass godt besøkt av turister er at alle snakker engelsk og skal «hjelpe» deg. Det er også merkelig hvor ofte de som snakker engelsk mener at siste bussen har gått, og eneste utvei er at de kan kjøre deg, for en langt høyere pris enn hva en vanlig taxi hadde tatt. Dette var også tilfellet her, men ja, 5 min senere kom bussen og jeg fikk muligheten til å sitte på bussens beste plass! Ikke første rad som bestemor di, eller skolens flinkeste, men taket! Taktet har 360 graders utsikt, bra kjølesystem og de kuleste kompisene! Dette er jo rett og slett kuleste plassen man kan sitte! Nå snakker vi smale krunglete veier opp fjellsiden i Nepal. Eneste ulempen er at man må passe på å dukke når strømledningene henger litt lavt, men det vender man seg fort til og gjør turen bare mer spennende..


Så etter en luftig tur var jeg oppe ved en liten landsby kalt Nagarkot, og jakten på billigste overnatting startet. Etter å ha vært inne om alle plassene endte jeg på det siste, og billigste! Absolutt ingen komfort, eller ting! Hadde ei seng, og det var det. Plassen i seg selv er jo kjent for helt fenomenal utsikt, problemet var at det var overskyet og det så ikke ut til å forsvinne på en dag eller to. Så det var jo litt knekken, så da ble det med en kald natt i fjellheimen før det bar mot storbyen igjen.


Hardt å vær pleddselger.


Dette pynter du alt med, og da mener vi alt! butikker, busker, biler og folk...


Siste skrik fra tv-fronten! er dette den nye Apple-Tv'n?


Ja nei, søppeldunker er oppskrytt...


Habaneros.


Farger, farger, farger og farger.


Fuglefestival.


Herby da vet du...


Clausen ble lurt på prikk i panna ...btw. det er et helsike å få av!


Nepalske pledd i 100% Yak ...ikke umulig det ligger et slikt i ryggsekken når vi forlater Nepal.


Ofringsgave og en vei for å lede "lykkeånden" inn i butikken for å bringge god lykke.


Og noen skal alltid ha mer lys å mer blomster an andre... ikke alltid like lett å komme inn i butikken etter at dem er ferdig å pynte, dette er trappa på vei inn i butikken.


Pappeske, sekk og bål, eller et et-roms i Kathmandu.


Vi fikk feiret lysfestivalen på skikkelig måte (siden strømen gikk) så da ble hele "hotellet" vårt lyst opp av stearinlys.


HMS-ansvarlingens vurdering, "kjør på!"


Festival of lights.


Litt imponerende... blitt laget ved å legge utover bønner og farget pulver.


Close up.


Original sleeve til iPad Mini...


Festivalstemningen i Nepal


Haaaaaaaaaaalo best'n!


Say no more...!


Kosetjukken!


Nepalsk Kama Sutra, for spesielt interesserte...


Så en Spaceinvaders helt til slutt ...Ontheroad crewet liker!

2 views0 comments