• Vegar Clausen

Orlando, Disney World - 02.08.2008


Nå har vi vært i Orlando i nesten en uke, og vi kan vel ikke skryte på oss en lang liste med ting vi har gjort. Ettersom vi hadde leiebilen i to dager ble det mye kjøring for å se hvilket område vi var havnet i. Da vi leverte tilbake leiebilen klarte Clasuen selvfølgelig å glemme igjen lommeboken, noe som gjorde at vi måtte vente i en time for å finne igjen bilen. Når vi bestilte transport fra flyplassen fikk vi en pipeting, som skulle pipe når bilen var klar for å kjøre. Siden denne tingen ikke funket helt, ble vi sittende enda en time og vente. Til slutt fikk vi oss privatsjåfør hjem, men det tok allikevel 2 timer lengre tid en planlagt og returnere den leiebilen.


Vi bor litt utenfor Orlando, syd for Disney World på en plass som heter Kissimee. Her er det faktisk ikke noe annet å gjør enn i spise mat, drikke litt og handle. Her på hostelet er det veldig mange som bor fast, og jobber i nærområdet. Dette gjør at det alltid er en stor gjeng samlet på fellesområdene og lett å komme i kontakt med nye folk. Her er et stort antall russiske borgere, noen backpackere og ett par originaler. Larry og Tony er så si alltid ”brisen” og de har masse røverhistorier på lur. Så det er ingen grunn til å kjede seg her heller.


Vi fikk oss også et lynkurs i sjekking på russisk/moldovisk av en ung kar med navn Dennis, men det vi lærte egner seg ikke på trykk. Eller for å vær helt ærlig har vi ingen anelse hvordan man skriver eller uttaler det. Vi traff i grunn bare 2 andre backpackere som var fra Nederland. De hadde mange gode tips og triks som vi tar med oss videre på ferden, så takk for det.


Vi bestemte oss tidelig for å sjekke ut severdighetene som han Walt Disney har å by på. Vi planla å stå opp rundt 9 for å få en lang dag på Magic Kingdom. Vi hadde ikke noe vekkerklokke, men siden Dreyer var fult overbevist om at han har ei ”innebygd” vekkerklokke i seg, regnet vi med det skulle gå greit.


Da vi våknet dagen etter litt etter kl 2, var det ikke annet å gjør enn å hoppe opp i løpeskoene og komme seg til Magic Kingdom. Vi ankom kongeriket litt etter 4 og ruslet rundt. Vi tok de to karusellen som var for de eldre(de over 112cm) og satt oss ned for å spise mat. Tiden gikk og til slutt hadde mørket lagt seg over Magic Kingdom, og det var klart for det daglige fyrverkeriet bak det velkjente slottet.


Det samme gjentok seg 3 ganger før vi klarte å stå opp for å komme oss på det velkjente badelandet, Wet´n Wild(En av USAs beste badeland). Etter det måtte vi krype til korset, og investere i en vekkerklokke til den nette sum av 25kr. Vi vet enda ikke om den funker eller om vi skrudde den av i søvne, men vi rakk ikke Epcot den dagen heller. Så for å rekke Epcot før vi reiste av sted, slo Clausen på stortrommen, og kjøpte seg en iPod vekkerklokke. Så siste dagen vi hadde her i Orlando tilbrakte vi på Epcot i lag med to venner vi møtte i Miami. Så vi benytter muligheten til å takke Elisabeth og Sabine for en fortreffelig dag.


Er det ingen andre backpackere som bruker bil...?


Alltid en eller anna turist som skal gå i veien...


Clausen forran Wonder Works..


Er vell bare å løyse ut en slik...


Alle andre gjør det!


Clausen har ikke snakket om anna siden han fikk hilse på Dolly Duck!


Tok en liten tur til Mars ilag med Elisabeth og Sabine.

0 views0 comments