• Vegar Clausen

PAKISTAN - Safe or not...? - 05.10.2012


Da vi først kom til Pakistan var vi veldig usikker på hva som ventet oss, vi hadde faktisk ingen anelse! Det ble fort klart at dette ikke er noe ferieparadis for vestlige turister. Her er det lakenklær, turban og langt skjedd som gjelder. Vi blir også hele tiden advart om at det ikke er trygt for oss her. Det som kommer godt frem er at vi ikke bør bevege oss ute etter at det er mørkt. Noe som passer oss utrolig dårlig siden vi liker å sove lenge, og aldri klarer å legge oss før i 4-5-6tiden. Litt av problemet med å sove her er at en klarer ikke sove før en er skikkelig trøtt pga. alt bråket med sirener i alle veier kun avbrutt/overdøvd av moskeer.


Men vi har enda ikke blitt ranet/stukket ned/drept eller kidnappet (bank i borde, salt over skulderen osv.) og ser du bort i fra noen blikk som kunne tatt liv (dette kan da også komme av at vi «sjekket ut» noen damer i burka, og ikke la merke til at mannfolka deres gikk rett bak) så virker folk veldig hyggelige her. Litt skuddveksling på kveldstid og blod i gatene må en bare regne med! Så at alle, til og med KFC har væpnede vakter utenfor døra si, forteller jo oss at ikke alt er som det skal her nede. Og ser du bort ifra at det er det skitneste landet vi noen gang har vært i, og at det stinker søppel og kloakk over alt så er det faktisk ikke så ille.


Foreksempel så koster en middag fra 15kroner på en helt kurant restaurant, og rundt 30kroner på de fineste plassene. La oss legge til at de «fineste» plassene mest sannsynlig hadde blitt omtalt på fremsiden av VG om de hadde operert i Norge. Ikke bare er maten billig, den er faktisk veldig god også! Mesteparten av maten slekter på Indisk cousine, og det kan vi like. Unntaket var den dagen vi fant en sjappe som hadde hjernemasse på menyen... vi kunne ikke la denne sjansen gå fra oss, så vi bestilte en porsjon på deling. Dreyer klarte å spise en gaffel med bare mindre oppstøt, mens Clausen ikke klarte å holde det nede, og "hostet" det opp på en tallerken til tilskuernes store begeistring. Vi fikk i oss litt «normal» mat, men vi var begge litt kvalme utover dagen, og da kvelden kom var det Dreyer sin tur å snakke i den store telefonen. Så vi sir bare, hjernemasse er det bare å styre unna!


Hva mer kan en si om dette landet... det som er sikkert er vertfall at det er ingen som kjører rundt i BMW’er med gullkjeder og buffalosko. Det er heller ikke kebabsjapper på hvert gatehjørne, faktisk så er det nesten ingen som selger kebab!?


Vi klarer ikke helt bli enig med oss selv om det er farlig her eller ikke, alle ehh... nesten alle virker jo så hyggelige. Som når Clausen satt seg ned for å ta en liten kvil, så kom det en kar bort og lurte på om han ville ha vann, Clausen som var drit tørst takket ja og kompisen kom med en flaske vann (gratis) Samt han insisterte på at Clausen måtte komme bort hvor de satt, for der var det skygge. Så da tenker vi «folk er jo bare hyggelige her». Men så kommer vi hjem, og det står en bil med noe som ser ut som en kanon på taket og en hau med folk som har maskingevær, hagler pistoler osv. utenfor der vi bor. Og det får jo oss til å tenke «kan nå ikke være så veldig trykt dette her»

Det som er sikkert er vertfall at de som er hyggelig, er veldig hyggelig! Som her vi bor, siden vi bor litt utenfor selve «sentrum», fordi det var billigst. Det er litt langt bort til mat sjappene. Så vi tenkte vi kunne prøve å ringe etter litt take away, det vil si at vi tenkte de som jobber eller bor her, litt usikker på hva dem gjør egentlig... jaja, samma det! At de kunne ringe for oss. Det fikk de selvsagt ikke til, men de hadde en løsning, vi bare skreiv ned hva vi vil ha, så stakk det en kompis bort og kjøpte det for oss. Dette er en operasjon som fra han reiser til han kommer tilbake tar mellom en til to timer. Og for denne morroa må vi punge ut hele 100 lokale tullinger, eller så dere skjønner hva vi snakker om ca. 6 Norske kroner...


Så vi har ikke helt bestemt oss hva vi mener enda, men du skal få et endelig svar i det vi forlater landet og har alle fakta på bordet.


Denne skiltingen er like godkjent på dagtid som på kveldstid. Bare å svinge unna så slipper man et fall på 2m rett ned i kloakken, null stress!


Lyst på en orginal OmegaDieselReebok sekk?


Dude, I fixed it!


Ditta er han Kåre, som står utenfor der vi bor. kjekk kar!


Litt usikker på om han vifter vekk fluene, eller om han driver å truer oss...


Er det plass, er det lov.


Varebil/leilighet selges høystbydene. Høy standard! Snart på ontheroad's marked-side!


Ingen som sier at byelven IKKE kan vær grønn og omringet av søppel! Helt ok strøk i Karachi, som i helt seriøst!


Hehe, ikke alt som er likt den vestlige verden her borte. skal ikke mannfolk få gå på go?


Home sweet home!, jepp her bor vi...


Nok en som er glad for å se crewet!


Rutebuss, Pakistan-style!


En slags trepinne som er dynket i sukkerlake som du tygger på, for så å spytte den ut...? jaja, helt grei på smak.


Bare å kjøre på da...


Og dette var det vi fikk...


Lokale selgere prøver å gå Porolon i næringen her nede, flaks vi fikk stoppet de!


Veistandaren er vel... delvis manglende.


Hei og hopp, nye venner er topp!


Så fikk vi tilbud om nytt crewmedlem...


og det var flere som heiv seg på å kjørte samme salgstaktikk!


Er det rart vi blir syk her nede da...?!


Marketboys!Litt usikker på om han viser den fram fordi han er stolt, eller vil prøve å selge den!

4 views0 comments