• Vegar Clausen

RIGA - JobbService slår til igjen! - 07.07.2012


Bilen vår har i det siste laget en del problemer for oss, ting som å oppdrive ei siderute er vist helt umulig. Så er jo engelskkunnskapen til de som jobber på høggerne her i Latvia merkelig nok på et meget lavt nivå. Etter noen dager med leting og bomturer, fant vi ut at det mest sannsynlig var like greit å bare lage ei ny rute selv. Så etter litt leting fant vi ei sjappe som solgte og skar ut ting i pleksiglass. Vi nøyde oss med bare en firkantet platebit pleksiglass, siden det var en dag leveringstid om vi skulle få den på mål. Deretter bar det rett på den lokale "byggeren" for å løyse ut målebånd og sag, før var vi klar til dyst. Med litt måling, litt diskutering, studering, saging, mer diskutering, måling stod vi plutselig å så på ei ny siderute! Her snakker vi under to timer etter startskuddet var avfyrt, og vi var faktisk i besittelse av ei fult funksjonell siderute som igrunn er bedre enn vi noen gang hadde sett for oss. Bare en ting å si, JobbService AS.


Sjappa som solgte oss pleksiglass platen hadde også en avdeling inne i sentrum som drev med folie og litt så forskjellig morsomme greier, så dit måtte vi selvsagt innom. Der fikk vi trykket opp noen flere klistremerker til bilen vår, som web-adressen og noen «norway - india expedition» merker. Vi kjøpte også med oss noen meter mer folie slik at vi har litt ekstra i tilfelle vi skulle trenge det til noe. Og det tok ikke lang tid før Clausen hadde funnet frem saksen og fått laget både en hatt, bart og flippskjegg som ble klistret på den nye sideruten vår.


Et problem mindre, eller tilbake til scratch, alt etter på hvordan man ser på det... Da følte vi at støtdemperne/fjører skulle bli en lett match, men nei. Dette var verre enn sideruta ,og så jævli kjedelig at vi nesten ikke gidder å nevne det. Kort oppsummert kan vi si at vi har brukt timesvis på nettet, snakket med utallige sjapper på jakt etter deler, bodd på Statoil og kastet bort nesten en uke... Vi har forsket såpass mye på dette nå at vi føler oss rimelig oppdatert på understell til Hyundai Galloper og Mitsubishi Pajero. Så om noen har problemer/spørsmål ang. dette temaet så er det bare å spørre. Problemet vårt er bare at delene må bestilles, og her snakker vi ikke ett par dager leveringstid for å si det sånn... Så det har vi ikke tid til!


Siden Statoil har gratis internert og er åpen 24timer har dette vært en fin plass å tilbringe nettene på. Vi fant ut at vi måtte stikke videre når en vanlig setning etter en av oss hadde vert inne var "hvem er det som er på jobb i dag da?" Så til slutt så vi på prosjekt «understell» som tapt løp her i Riga, og satte heller kursen mot Litauen.


Da begynner vi å bli klar for å lage vindu selv! Plate, check! Målebånd, check! Sag, check!


...litt måling. Dette målebåndet kan om ønskelig plukkes opp gratis på en av IKEA's mange varehus rundt om i verden.


...litt kapping


og simsalabim!


Crewet har en ny rute!


Job well done!


Dette er muligens den beste investeringen vi har gjort på aldri så lenge, nå får vi virkelig masse oppmerksomhet ang. turen vår. Og det er jo slik vi liker!


Blir aldri nok reklame...


En av Clausen sine gode idéer!


Så da var det på plass med en liten vask, latvia style!


Living it up at Statoil! (liten pust I bakken)


Litt forsking på verkstedet vårt...


Dette er Vineta som ordnet med både forsikring og green-card på bilen! Hun har også en Audi S3 til salgs, så om noen er gira så er det bare å ta kontakt med JobbService, så kan vi orde en deal.


En av mange kompiser som prøvde å hjelpe oss, men som alle andre måtte også han til slutt gi tapt!


Og helt til slutt en liten gladsak ...eller vertfall en sak. Vi vet Jens Stoltenberg var her nede for en ca. 24 år siden, og vi er ganske sikker på at han muligens hadde et lite sidesprang på den tiden. Dette bilde kom vi over i ett ukeblad hos en bilforhandler, vi vet ikke hva han heter eller hva han gjør. Men vi er ganske sikker på at det har noe med politikk å gjør, så det kan virke som om han går i fars fotspor. btw. skulle dette bli en sak for Se&Hør eller Tore på sporet så vil vi ha penger!


Så da var det bare å sette nesen mot India.

3 views0 comments