• Vegar Clausen

STOCKHOLM / NYNESHAMN - Going to East-Europe - 24.06.2012


Ok, da prøver vi igjen, dette innlegget har vi nemlig skrevet før... Men som dere sikkert/kanskje vet så hadde vi besøk av noen langfingra Øst-Europeere i bilen vår som stakk av med en del ting, inkludert Mac'en til Clausen ...men dette kommer vi tilbake til. Det er også derfor dette innlegget er «litt» tannløst når det kommer til bilder...

Siden vi hadde en mindre glipp med ferga, fant vi ut at vi kanskje bare skulle bestille oss noen billetter slik at vi var sikker på å få bli med. Siden det var helt umulig å oppdrive billetter til Riga endte vi med billetter til Tallinn, et par dager frem i tid. Noe som gjorde at vi ville få med oss midsommer feiringen i Sverige, som visstnok er en stor greie her borte. Og det er jo slike ting vi liker!


Så da var det bare å spørre onkel google om han viste hvordan denne feiringen skulle foregå, og det visste han selvfølgelig! Vi fikk beskjed om at vi skulle ut av byen og feire dagen på landet. Vi fant oss et kart og så oss ut en fin liten havneby som tilsynelatende hadde alt en trengte for å få en super feiring. På vei ned kjørte vi plutselig forbi en hel gjeng med svensker som drev å feiret midsommer ved et stort gods, de hadde også en sånn morsom stang! Så da var det bare å snu, for dette måtte vi jo få med oss. Men etter vi fant ut at stangen var laget av metall (fake) og bare pynta med blomster og at de mest sannsynlig ikke skulle tenne på den. Noe vi var totalt innstilt på at de skulle gjør, fordi vi begge mener å ha sett noe lignende på «Emil» eller noe. Så etter ei runde rundt på plenen og noen bilder senere var vi blitt såpass tørste at vi bare stakk videre.


Endelig ankom vi Nyneshamn! Men hva i... Hvor var alle svenskene? Hadde det gått av en atombombe? Her snakker vi «ghost town»! Vi kjørte igjennom "byen" 4-5 ganger og langs hele kysten i håp om å finne plassen hvor alle gjemte seg, men uansett hvor iherdig vi lette fant vi ikke ei sjel. Eneste tegn til liv i hele byen var en gjeng med jenter som drev å spilte kubb, så vi tenkte at kanskje de visst hva greia var. Clausen sprang bort for å slå av en liten prat og vips så hadde vi fem nye lekekamerater. Det viste seg at også de hadde reist fra Stockholm for å feire midtsommer og hadde heller ikke funnet noen andre...


Etter et lite parti kubb, fant vi ut at det var bedre å bare finne seg en plass å sette seg ned og drikke, så valget falt på hotellet deres. Ok, så et lite klasseskille her mellom oss da de bor på hotell og bestiller champis, mens vi bor i bilen på parkeringsplassen deres og smugler inn øl vi har kjøpt på butikken tidligere på dagen... Jaja, slik er ferielivet. Etter noen øl fant vi ut at vi ville finne ut hva Nyneshamn hadde å by på, så vi spurte damen i resepsjonen og fikk vite at det bare var et utested, eller nattklubb som hun kalte det, nemlig "Freia". Den stengte jo faktisk ikke før klokken 01.00!? Hmm... Her er det noe som skurrer, først en nattklubb som heter "Freia", og så stenger de klokken 01.00...!?


Jaja, vi tok vertfall med oss damene og stakk ned på Freia... Det viste seg at det ikke var en nedlagt sjokoladefabrikk, men en gammel ferge, noe som igrunn var et kult konsept! Da vi kom bort til båten var det kun et eldre par som mest sannsynlig hadde bestemt musikken, og en overtatovert kompis som virket litt mer oppegående. Så vi fant ut at det sikkert var best å prate litt med han, men på spørsmålet "Kommer du fra Nyneshamn?" svarte han raskt "Nej fan, er ni galen!" etterfulgt av "Jag bare jobbar her" Da er jo selvfølgelig vårt oppfølgingsspørsmål "Hva jobber du med?" og når han svarte "Jag er kokk her på Freia, och ackurat ferdig för dagen" Holdt vi faktisk på å knekke sammen av latter, vi valgte å ikke snakke med det siste paret, men vi regner bare med at de eide båten eller noe.


Riktig nok, etter en liten stund hadde det faktisk ramlet inn en ca 10 personer til, deriblant den litt frisluppene sjelen, Malin og søsteren hennes. Malin jobbet som festarrangører i underground/house miljøet i Stockholm og var her på familiebesøk. Hun kunne fortelle om fester i Stockholm som ble arrangert i nedlagte subway-tunneler hvor du trengte å kjenne noen, som kjenner noen, som kunne guide deg frem. Dette hørtes såpass lovende ut at her var det bare å finne frem telefonen å få nummeret. For det kan bli nyttig å ha siden planen vår var å reise til Stockholm dagen etter.


Hvor er kebaben!? Etter et par øl på Freia var det blitt seint for Svenskene, og de bestemte seg for å stenge båten. Nå var vi klar for nattmat, og det var vel lettere sagt en gjort. Så etter en liten stund fant vi en liten kiosk som egentlig var stengt, men som kompisen som jobbet der sa til oss, kona og barna er på ferie, så jeg kan like gjerne sitte her i kiosken... Og merkelig nok hadde han en Gorby’s til salgs, litt usikker på om dette var kveldsmaten hans, men godt var det vertfall!


Siden "alle" sa at det skulle bli så bra her i Nyneshamn dagen etter, valgte vi å tro på de, så dagen etter hadde vi funnet en super gratis parkeringsplass bare et steinkast fra Freia. Etter et lite vors i bilen var vi klar. Det var fortsatt ei god stund til kalenderen bladde til søndag og vi tuslet mot Freja, men da vi kom bort fikk vi beskjed at det var stengetid og at de allerede hadde tatt "last call" What the...

Fucking Nyneshamn!


Vi sa vi hadde få bilder...


Men dette er vertfall Freja The Nightclub!

0 views0 comments