• Vegar Clausen

TALLINN - The Break in - 27.06.2012Stemningen er stor når vi endelig står i køen på Tallinnk-ferga, denne gangen med billetter! Riktig nok ikke riktig billett, men billett. Clausen hadde nemlig glemt å oppgi at vi ikke har en vanlig bil da han ringte og bestilte billetter. Så nå hadde vi en billett til bilen som det står at vi skal være max 1,9m høy, vår bil er 2,2m... Men dette ordner seg, og det gjorde det ...selvsagt.


Siden vi hadde lugar med gratis strøm, var det ikke annet å gjør enn å fylle sekken med alt av elektronikk som kunne lades. Her snakker vi fråtsing! Og med så billig vodka som du får på båten, her snakker vi 60kroner for en liter, så er det umulig å ikke havne på en liten snurr. Etter å ha sjekket ut IBIZA Nightclub var vi klar for en liten kvil før båten skulle legge til kai.


Vel framme og vi kunne krysse av Estonia på checklisten, siden ingen av oss hadde vært her før. Vi kjørte litt rundt før vi fant ut at vi skulle parkere og tusle oss en tur, og vi fant oss en EuroPark parkeringsplass midt i byen med egen securitasvakt fra G4S, så der følte vi oss trygg!


Etter et par timer i byen vendte vi nesen mot bilen igjen og da vi så bilen og at alt på taket fremdeles er der, spøkte vi med at det er helt utrolig at ikke noe var stjålet. Men da vi kom litt nærmere fikk pipen en litt annen lyd, sideruten på passasjersiden var slått inn, og med første øyekast virker det bare som om de hadde tatt GPS'n som lå innelåst i hanskerommet... Men nei da... Husker du sekken som ble pakket med alt av elektronikk som skulle lades på båten? Long gone! I grove trekk en splitter ny MacBook Air, Speilrefleks kamera i enda høyere prisklasse og en rekka andre duppedingser og ikke minst Hooterspennen! Som hadde en utrolig stor affeksjonsverdi!


Etter litt banning var det bare å prøve og få tetta vinduet og, rydde litt i bilen samt ringe litt rundt for å få kontroll på fremgangsmåten. Han idioten som jobbet i G4S som var mer opptatt med å se på film i bilen sin, og hadde selvsagt ikke fått med seg noe. Han ringte politiet, og vi fikk beskjed om å vente en time siden det var litt mye å gjøre. Etter tre timer fant vi ut at dette bare var å drite i, så Clausen heiv seg på telefonen å ringte til purken selv, noe som skulle vise seg å være litt mer krevende enn først antatt. Han ble nemlig koblet over i en slags telefonkonferanse med en tolk siden politiet ikke snakket engelsk, så her ble det mye frem å tilbake. Det hjalp heller ikke at de spurte etter gateadressen hvor vi befant oss i. Så nå for Clausen rundt å leste på alle skilt han kunne finne, å ja... glemte vi å si det, Clausen snakker jævlig dårlig Estonisk.


Men etter en liten halvtime var purken på stedet, denne gangen også med tolk. En må fikse det selv, det er ingen som gjør det for deg! Etter en sykt masse papirarbeid var vi klar for å reise videre å ja, du tippet riktig, rett ut av Estonia!


Dreyer skal til å godkjenne Tallinnk båten...


Penthouse, godkjent!


Kaldt blandevann, godkjent!


Disco, godkjent!


I vesten er det panserpryd som er status, østeuropa har fangerpryd


Lukter goooodt! (Photo:Vladmir Ruksa @ VR Studio®)


Du må på ingen måte la deg distrahere av Clausen ablegøyer, men dette er siste bildet av MacBooken hans. Den kan betraktes til venstre i bilderammen, i knehøyde. Som alle kan se var jo stemningen upåklagelig før den forsvant, og kameraet klarte rett og slett ikke fokusere på alt som skjedde!


Søppelbøtte for luksusdyr!


For alle oss kunst interessierte...


Lykkeliga gatan.


Selv om ikke dama var den mest strøkene, likte vi konseptet!


Huset har vist fått knekken...


Så var det dissa forbanna øst-europeerane da... BRENN!


Stakkars lille happy, ligger på sete og smiler fremdeles han...


1€ i halvtimen måtte vi betale for å bli rana...


Clausen fyller ut politirapport i sivilbilen.


JobbService måtte trå til med en midlertidig fiks!


(Nesten)Like fin!


Vi burde kanskje tatt hintet når bankene må ha skilt som forteller deg at du må legge igjen gunneren hjemme...

10 views0 comments